Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Οι Θεοί του Ολύμπου στο Droidcon Greece



Το συνέδριο αφορά στις τελευταίες εξελίξεις του λογισμικού Android και συνδιοργανώνεται από την κοινότητα προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη (GDG Thess) και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ.

Στο Droidcon Greece θα συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- και θα μιλήσουν για καινοτόμες νέες τεχνολογίες, προγραμματιστές και εκπρόσωποι κορυφαίων παγκόσμιων εταιρειών, όπως είναι οι: Google, Intel, JetBrains, Pollfish, Avast.


Την έμπνευση να δημιουργήσουν το Δωδεκάθεο με Android bots είχαν οι εθελοντές της ομάδας GDG Thess, για να σηματοδοτήσουν όπως λένε την «άφιξη» αυτής της πολύ σημαντικής στο χώρο της τεχνολογίας διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια σε όλο τον κόσμο και έχει φιλοξενηθεί σε πόλεις, όπως το Βερολίνο, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Μόσχα και το Ντουμπάι. 

Κατά την διάρκεια του Droidcon Greece, που θα διεξαχθεί στο ΝΟΗΣΙΣ, έχουν προγραμματιστεί δύο παράλληλες εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο: Έκθεση με προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, η «Droidcon sandbox expo» (από 11-13 Σεπτεμβρίου) και το «Droidcon4kids» που έχει σκοπό να εμπνεύσει τα παιδιά και τους νέους να δημιουργήσουν και να πειραματιστούν με την τεχνολογία.

Το «Droidcon Pitch Arena», στο οποίο θα προγραμματιστές και λάτρεις της τεχνολογίας θα μιλήσουν για τις ιδέες τους, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι συγκεκριμένες δράσεις διοργανώνονται από το GDG Thessaloniki, το ΝΟΗΣΙΣ, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, τη ΔΕΘ-HELEXPO και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.




 skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου