Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Πως μια selfie μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη



Οι selfies έχουν κατηγορηθεί από πολλούς ως ένδειξη ανασφάλειας ή ναρκισσισμού αλλά λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ‘like’ σε μια selfie. Σύμφωνα με μια έρευνα του ‘Selfiecity’ και του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι selfies είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις γυναίκες κάτω των 40 ετών και στους άντρες άνω των 40 ετών και όχι τυχαία.
Οι φωτογραφίες που βγάζουμε με το κινητό μας τηλέφωνο μπορούν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, αφού όχι μόνο μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας αλλά και κάποιες φορές μας ‘φέρνουν’ πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

1.Οι selfies μας προτρέπουν να αγαπήσουμε τα ψεγάδια μας: Επειδή κανείς δεν βγάζει μόνο μια φωτογραφία του εαυτού του, αλλά πολλές μέχρι να ανακαλύψει την κατάλληλη γωνία που θα αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, οι selfies μας έχουν κάνει να μάθουμε καλύτερα το πρόσωπό μας. Να αναγνωρίσουμε όσα μας αρέσουν, όσα δεν μας αρέσουν και να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι. Άντε, μπορεί να προσθέσουμε και μερικά φίλτρα!
2.Επικοινωνούμε με αγαπημένα πρόσωπα που είναι μακριά: Είναι και αυτός ένας τρόπος επικοινωνίας. Αντί να στείλουμε ένα μήνυμα στο αγόρι μας που είναι μακριά ή στην κολλητή που κάνει διακοπές, στέλνουμε μια selfie από το γραφείο, από το γυμναστήριο ή τον καναπέ και αισθανόμαστε ότι είμαστε λίγο πιο κοντά τους.
3.Αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας: Μπορεί να μην βγάζουμε τις τέλειες selfies αλλά αυτή η μανία μας έχει κάνει όλους να μοιραζόμαστε με τους φίλους μας ακόμα και τις λιγότερο καλές (ή φωτογενείς) στιγμές μας. Έχουμε μάθει να αυτοσαρκαζόμαστε, να κάνουμε χιούμορ και να δείχνουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε πραγματικά.

joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου