Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Spiegel: «Πρόωρες εκλογές σχεδιάζει ο Τσίπρας»



Σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό αναλύει πως πλέον ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει άλλο δρόμο πέρα από τις εκλογές.Πρόωρες εκλογές στο άμεσο μέλλον φέρεται να σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα, του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού.Το Spiegel εκτιμά πως ο Πρωθυπουργός θα αναζητήσει μια νέα αρχή, απαλλαγμένος από τους ακραίους στο κόμμα, με τη φημολογία για πρόωρες εκλογές να έχει φουντώσει.

«Πλέον φαίνεται να μην υπάρχει άλλη επιλογή», δηλώνει πηγή από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, στο γερμανικό περιοδικό, διατηρώντας την ανωνυμία της.
Στη συνέχεια προσθέτει πως «η άλλη πλευρά φαίνεται αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δικό της διαφορετικό δρόμο», σχολιάζοντας την στάση που φαίνεται να τηρεί η άκρα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, πρώην υπουργού Ενέργειας, που απορρίπτει την ευρώ-βοήθεια.
Σε λίγες ώρες, επισημαίνει το Spiegel, η ελληνική Βουλή καλείται να εγκρίνει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και τα νέα μέτρα, μέτρα λιτότητας που λειτουργούν ως προαπαιτούμενο για να λάβει η Ελλάδα την ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου