Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Επεσε το taxis -Προβληματική η υποβολή δηλώσεων.



«Μη δυνατή εύρεση υπηρεσίας/ εγγράφου». Αυτή την ωραιότατη ένδειξη βλέπουν μπροστά τους όσοι επιχειρούν τις τελευταίες ώρες να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές του Taxis, προκειμένου να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι το σύστημα έχει «πέσει», τιμωρώντας παραδειγματικά όσους προσπαθούν να φανούν συνεπείς απέναντι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του το πρωί έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν
υπάρχει περίπτωση νέας παράτασης των καταληκτικών προθεσμιών, γιατί δεν συντρέχει λόγος. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα έρχεται για να εκθέσει όσους υποστηρίζουν ότι το σύστημα δουλεύει. ρολόι κι ότι οι ημέρες που απομένουν ως τις 26 Αυγούστου είναι υπεραρκετές.
Από χθες το μεσημέρι- γύρω στις 3- άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα, όταν το σύστημα απλώς σερνόταν. Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις «πέταγε» έξω τους χρήστες, αλλά η πρόσβαση γινόταν σχετικά γρήγορα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε λίγο μετά από τις 5 το απόγευμα, όταν για να μπει κανείς στο Taxis έπρεπε να κάνει ευχέλαιο. Τελικά γύρω στις 6 με 7 το απόγευμα επήλθε το τέλος, όταν το σύστημα τέθηκε «εκτός».
Ήδη λογιστές και φοροτεχνικοί βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης, αφού είναι προφανές ότι δεν μπορούν να στήνουν καραούλι μπροστά στον υπολογιστή τους, περιμένοντας πότε θα δεήσει να λειτουργήσει το σύστημα. Η ουσία είναι ότι την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στέλνει αυστηρά μηνύματα για τις καταληκτικές ημερομηνίες στους φορολογούμενους και στους φοροτεχνικούς, το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών δεν φροντίζει έτσι ώστε οι ηλεκτρονικές του υπηρεσίες να λειτουργούν όπως πρέπει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου