Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ο "διεφθαρμένος δήμαρχος" έγινε video game



Ο "διεφθαρμένος δήμαρχος" έχει γίνει το νέο παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα που συναρπάζει τους νεαρούς Ισπανούς, οι οποίοι έχουν απηυδήσει με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τις αποκαλύψεις στη χώρα τους.

"Πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι που το δημιουργήσαμε τον Μάιο και το έχουν ήδη κατεβάσει 100.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο", είπε ένας από τους τρεις πληροφορικούς που το εμπνεύστηκαν, ο Χαβιέρ Λόπεθ Κάμπα, 26 ετών, από το Ουρένσε της Γαλικίας. Η δωρεάν εφαρμογή για Android και iOS στοχεύει κατά κύριο λόγο "να κατακρίνει τη διαφθορά με σατιρικό τρόπο".


Στον ιστότοπο (meigalabs.com) όπου παρουσιάζεται το παιχνίδι έχουν αναρτηθεί οι "κανόνες" για να γίνει κανείς επιτυχημένος "διεφθαρμένος δήμαρχος": "Κλέψε όσο μπορείς και συγκέντρωσε μεγάλο ποσό χρημάτων στον λογαριασμό σου στην Ελβετία. Δωροδοκούμε, εξαπατούμε (...) βοηθάμε τις κατασκευαστικές εταιρείες, εκδίδουμε πλαστά τιμολόγια, φοροδιαφεύγουμε: τα συνηθισμένα".

Οι καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο παίκτης είναι σχεδόν όλες εμπνευσμένες από "πραγματικά γεγονότα" εξήγησε ο Λόπεθ Κάμπα. "Καθημερινά, όταν βλέπουμε τηλεόραση, εμφανίζεται και μια νέα υπόθεση διαφθοράς", είπε.

Ο Λόπεθ Κάμπα τόνισε ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται με φράσεις διάσημων... διεφθαρμένων. Έτσι, ο "δήμαρχος" θα εμφανίζεται να απαντά στον δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη για την ύποπτη εξαφάνιση δημόσιων πόρων: "Θα διεξάγω όλες τις αναγκαίες έρευνες για να μάθουμε ποιος έκλεψε τα χρήματα" ή "Το λάθος είναι της προηγούμενης κυβέρνησης".

Οι τρεις δημιουργοί του "διεφθαρμένου δημάρχου" διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν έχουν κερδίσει ούτε μισό ευρώ από το παιχνίδι τους.

nooz.gr

5 σχόλια:

  1. Το. παιχνίδι. εγινα .δημαρχος για να ζησω το
    όνειρο και να ειμαι με το όνειρο μου ποτέ υπολογιζετε να έρθει στην
    Ευρώπη,Ελλαδα,Δημο Πελλας,Γιαννιτσα; {Ελπίζω να μην με κόψει η
    λογοκρισία}Κων/νος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνθρωποι με εγκλωβισμένα πάθη και αποθυμενα διεκδικούν την εξουσία.Την καταλαμβάνουν και τότε λειτουργούν με γνώμονα την προσωπική τους ικανοποίηση και προβολή.Αποδεικνύουν ότι είναι κάποιοι κατέχοντας εξουσία.Αρχικά πείθουν για τις υποτιθέμενες προθέσεις τους.Κατόπιν γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν προθέσεις παρα μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και αποθυμενα.Στη συνέχεια(στο παιχνίδι)όλοι ψάχνουν και μένουν εκλπηκτοι όταν ανακαλύπτουν τα πάθη,τα αποθυμενα και τα πρόσωπα που
      τα συνοδεύουν.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ κάνω αυτοκριτική... αλλά όχι δημόσια.

      Διαγραφή
    3. Ο Πυθαγόρας, είναι ο πρώτος δάσκαλος της αυτογνωσίας μέσα από τη διαδρομή, του «αυτοελέγχου» και της «αυτοκριτικής»!
      Ο Σωκράτης επίσης, μέσα από το «γνώθι σ’ εαυτόν».
      Προσπαθώντας να αλλάξουμε τις εξωτερικές συνθήκες ή τους ανθρώπους γύρω μας, βλέπουμε ότι δεν έχουμε πάντα τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Πολύ συχνά διαπιστώνουμε ότι οι εξωτερικές συνθήκες που μας ταλαιπωρούν δεν αλλάζουνε και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αποκτώνται με δικές μας προσωπικές εσωτερικές αλλαγές.
      Η αυτογνωσία μας βοηθάει να δούμε με έναν άλλον τρόπο, τον εαυτό μας και επομένως, και την πραγματικότητα.
      Το να αναγνωρίσουμε τις άγνωστες πλευρές του εαυτού μας, μας βοηθάει στο να αξιοποιήσουμε όλο το δυναμικό μας.

      Είσαι στο σωστό δρόμο Γιώργο κι ας υπογράφεις σαν Κώστας κι ας απαντάς ο ίδιος στα δικά σου σχόλια!!!

      Διαγραφή
  2. Πόσος χρόνος ακόμη υπολογίζετε ότι θα χρειαστεί για να συνειδητοποιησετε ότι ο Σταμκος είναι δημαρχος και θα είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τα επόμενα 4 χρόνια και 17 ημέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή