Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αθλητές της Ο.Μ.Γ. στο ΄΄ZAGORI MOUNTAIN RUNNING΄΄



Αθλητές και λάτρεις της φύσης από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στους αγώνες των 80χλμ. 42χλμ. 21χλμ. και 10χλμ. δοκιμάζοντας τις αντοχές τους, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου, στις πανέμορφες αλλά απαιτητικές διαδρομές της Τύμφης και του Ζαγορίου.  
  Στους αγώνες αυτούς, είχαμε τρεις συμμετοχές αθλητών της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών. Οι συμμετέχοντες διέσχισαν το μοναδικό Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, απόλαυσαν το μαγευτικό τοπίο με τη μοναδική ομορφιά που προσέφεραν, το φαράγγι του Βίκου, η οροσειρά της Τύμφης, η αλπική Δρακόλιμνη, ο Βοϊδομάτης και τα Ζαγοροχώρια.


 
Ο Κουρκουρίκης ο Γιάννης, συμμετείχε στην ναυαρχίδα των ορεινών-όπως λέγεται- αγώνων τρεξίματος 80χλμ. με 5.300μ. θετικής υψομετρικής και με χρόνο 10:12:23 κατέλαβε την τρίτη θέση. Να σημειώσουμε, πώς την επόμενη ημέρα, ο Γιάννης έτρεξε και στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου…

  Την επομένη ήταν η σειρά των 21χλμ. με 1.100 θετική υψομετρική. Ένας αγώνας που εκτός από αθλητική έχει και μεγάλη πολιτιστική σημασία καθώς δίνει την δυνατότητα στους αθλητές να βιώσουν την καθημερινότητα των Ζαγοραίων, καθώς περνά μέσα από πέντε χωριά (Κήποι, Δίλοφο, Βίτσα, Μονοδένδρι και Κουκούλι) και τα πιο ξακουστά πετρόκτιστα γεφύρια της περιοχής (Τρίτοξο, Καπετάν Αρκούδα, Μίσιου και Κοντοδήμου).
  Τρεις αθλητές της Ο.Μ.Γ. συμμετείχαν. Ο Ιωσήφ Χριστοδουλίδης με χρόνο 2:34:48, ο Κυριάκος Σπυρίδης με  2:36:29 και ο Γιάννης Κουρκουρίκης με 2:53:40 κάνοντας την αποθεραπεία του.



Για το
  Διοικητικό  Συμβούλιο
             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     

          ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                    ΦΙΟΥΝΗΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου