Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μια 25χρονη κοκκινομάλλα ακτιβίστρια πρώτη στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ



Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΛ θα είναι η γεννημένη στις ΗΠΑ Χριστίνα Τρεμόντι (25 ετών), η οποία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα "edosafakelaki.org", στην οποία οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα πράξεις διαφθοράς. Η κυρία Τρεμόντι σημείωσε ότι «η χαμένη εμπιστοσύνη του λαού για το κράτος πρέπει να αποκατασταθεί για
να μπορέσει αυτή η χώρα να πάει μπροστά ξανά».
Όπως αναφέρεται στο site της κ. Τρεμόντι, η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
«Είναι σοκαριστικά τα ποσά», ανέφερε η 24χρονη πλέον ελληνοαμερικανίδα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2012 στην «Καθημερινή».
«Δεν περίμενα να δίνουν οι άνθρωποι τόσα λεφτά. Και με σόκαραν και τα δάνεια. Οι ιστορίες που ο γιατρός λέει στον άρρωστο “άμα δεν έχεις να με πληρώσεις, πάρε δάνειο”». «Αυτές οι ιστορίες», σημείωνε η κ. Τρεμόντι, «μας δίνουν αληθινές πληροφορίες: ποιος πήρε φακελάκι, σε ποια υπηρεσία, σε ποια περιοχή, και πόσα λεφτά ήταν. Ολα τα στοιχεία υπάρχουν στη σελίδα. Αν οι αρμόδιοι το θέλουν, τώρα μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό».
Η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας «ξεκίνησε από μια δική μου εμπειρία» είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη. «Εκείνο το βράδυ που χρειάστηκε να πάμε τον παππού μου στο νοσοκομείο. 'Ηταν ένας περήφανος άνθρωπος, ανάπηρος πολέμου από 20 χρονών. Στα ενενήντα του πια είχε καρκίνο. Εκείνο το βράδυ ήταν τραγικό, αιμορραγούσε ασταμάτητα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Φτάσαμε, φαντάζεστε σε τι κατάσταση, κι ακούσαμε αυτά, τα γνωστά: “δεν έχουμε κρεβάτι, δεν έχουμε γιατρό, αν βοηθούσατε κι εσείς λίγο”. Κι εγώ σκέφτηκα πως ο άνθρωπος έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα, και τώρα πια που γέρασε, να τι εισπράττει απ' τη χώρα του».
Η 25χρονη Τρεμόντι γεννήθηκε στις ΗΠΑ αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Yale, εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε ΜΚΟ και εταιρίες, αλλά και το τμήμα μάρκετινγκ της L'Oreal, ενώ συνεργάστηκε με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.
Μέχρι πρόσφατα, η Χριστίνα Τρεμόντι διατηρούσε σχέση με τον τραγουδοποιό Κωστή Μαραβέγια:
Στις υπόλοιπες 11 θέσεις του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ βρίσκονται οι:
  • αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ, Γιώργος Κλειδέρης,
  • ομογενής Χριστόφορος Σοφιανίδης,
  • πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Νίκος Κατσαρός,
  • πρώην βουλευτής και απόφοιτος σχολής Εμπορικού Ναυτικού, Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου,
  • αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και νυν επιχειρηματίας, Νεκτάριος Μεταξάκης,
  • ηλεκτρολόγος μηχανικός Μιχάλης Βάρδας,
  • πανεπιστημιακός Ζήσης Παπανικολάου,
  • επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού, Γιάννης Στεφανουδάκης,
  • ιατρός, Κωνσταντίνος Μπούμπαρης,
  • επί πολλά χρόνια δήμαρχος Χολαργού, Δημήτρης Νικολάου και
  •  δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Γαβριήλ Αβραμίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου