Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οδηγός επιβίωσης στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών.Μάθε να αντιμετωπίζεις τα αδέσποτα.



Σ’αρέσει η βόλτα στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών αλλά είναι στιγμές που ευχόσουν να’μενες σπίτι σου.Ο λόγος οι αγέλες αδέσποτων που σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπονται στους απόλυτους άρχοντες στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.Δεν είσαι κακός.Είσαι ευαίσθητος. Αγαπάς τα σκυλιά αλλά η αλήθεια είναι ότι παράλληλα πολλές φορές τα φοβάσαι. Αυτό σου συμβαίνει κυρίως όταν κάνεις τη βόλτα σου στον Πεζόδρομο αλλά και στην Χατζηδημητρίου και συναντάς πολλά αδέσποτα σκυλιά μαζεμένα. Μην τρομάζεις γιατί θα το καταλάβουν και
συνέχισε να διαβάζεις τις συμβουλές μας γιατί θα σε βοηθήσουν πολύ.

Τι να κάνεις, λοιπόν, όταν συναντάς αδέσποτα σκυλιά στο δρόμο;
Μείνε ήρεμος: Αν δεν τα πειράξεις, δεν θα σε πειράξουν ούτε αυτά. Αυτό είναι νόμος! Συμπεριφέρσου, λοιπόν, με ηρεμία και μην ξεχνάς ότι δεν θέλουν να σου κάνουν κακό απλά να παίξουν μαζί σου. Αν είσαι με το σκύλο σου και φοβάσαι μην γίνει φασαρία και πάλι μην δείξεις την ανησυχία σου. Άσε τα να μυρίσουν το ένα το άλλο και θα δεις ότι το κάνουν απλά για να νιώσουν οικεία και να γίνουν φίλοι.

Δώσε προσοχή στην ουρά τους: Η ουρά φανερώνει τα συναισθήματα του σκύλου. Οπότε κοίταξε την καλά αν θες να δεις τι θέλει να σου πει. Αν την έχει κατεβασμένη προς τα κάτω σημαίνει πως και αυτός φοβάται. Αν πάλι την κουνά διαρκώς απλά θέλει να παίξετε μαζί.

Άλλαξε διαδρομή: Αν θεωρείς ότι δεν είσαι ακόμα σε θέση να αντιμετωπίσεις αυτό τον φόβο σου απλά άλλαξε την διαδρομή σου. Μην το κάνεις, όμως, γρήγορα γιατί τα αδέσποτα σκυλιά που εσύ φοβάσαι μπορεί να σε δουν και να σε ακολουθήσουν αφού θα τους έχει κινήσει την περιέργεια.

6 σχόλια:

  1. Τώρα μάλιστα!!!! Αντί να μεριμνήσει ο Δήμος για τ'αδέσποτα μας δίνουν και συμβουλές πώς να συμπεριφερθούμε για να μην μας δαγκώσουν ή για να μην πάθουμε έμφραγμα βλέποντας 4-5 θεόρατα σκυλιά να'ρχονται κατά πάνω μας!!!! Ημαρτον πια με την απραξία και την αδιαφορία της δημοτικής μας αρχής, έλεος πια. Ασχοληθείτε και με κάτι που αφορά όλους εμάς τους δημότες και την καθημερινότητά μας. Φτάνει με τα χατηράκια και τα ρουσφετάκια των δικών σας (γνωστών, συγγενών, φίλων), ρίξτε μια ματιά και σε προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής και που δεν κοστίζουν στην τελική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπ´οτι γνωρίζω τα σκυλιά δεν τα βάζουν με φάλαινες.Εκτός αν γίνει μαζί σου η εξαίρεση.

      Διαγραφή
    2. εισαι τραγικος απλα.ή μαλλον τραγική γιατί γυναικούλα φένεσαι

      Διαγραφή
  2. Όλοι όσοι μένουμε γύρω από το παζάρι κάθε βράδυ μαρτυράμε με τα αδέσποτα που γαυγίζουν κάθε βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί..Ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσει, τέλος.Δεν κοιμόμαστε..Η υπομονή έχει και τα όρια της..Και μην ακούσω αυτά που λένε οι ζωόφιλοι, και εγώ ζωόφιλος είμαι αλλά άλλο η ασυδοσία με τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης..Και στην συγκεκριμένη περιοχή μια το πανυγύρι, μία τα σκουπίδια και η βρωμιά, προστέθηκαν και τα αδέσποτα..όλα τα χαμε..Ο Δήμος, ανύπαρτοι όλοι...μόνο κοιλιές βλέπεις τελευταία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΆ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΕΙΤΕ, ΠΕΙΤΕ ΚΙΑΛΛΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.. ΔΑΓΚΑΣΑΝΕ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΝΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΧΥΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝΕ. ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΘΑΤΕ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, Η ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΥΜΑ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΩ. 1.000.000.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΝΕ, Η ΕΧΟΥΝΕ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ.. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ. ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ.. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΠΗΓΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΤΕ!!!!!!!

      Διαγραφή