Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Απρόβλεπτες εξελίξεις στις πιο αδιάφορες εκλογές


Του Παναγιώτη Νανούδη


Γεω-στρατηγικές εξελίξεις και πολεμικές συγκρούσεις στην γειτονιά των συνόρων μας, φαίνεται πως σκόπιμα αποσιωπούνται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Ο χάρτης γύρω μας αλλάζει και οι ισχυροί του πλανήτη δείχνουν να ζεσταίνουν τις πολεμικές τους μηχανές σε ξένο αχυρώνα. Μετά τους δήθεν αντιτρομοκρατικούς πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν ήρθε η ώρα της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Τα κοιτάσματα πολλά και πλούσια!


Πολεμικά πλοία, πυρηνικά υποβρύχια και αμέτρητα κατασκοπευτικά αεροσκάφη αλωνίζουν ήδη την περιοχή της Μεσογείου και κλειδώνουν τους στόχους του θανάτου. Για άλλη μια φορά στον πόλεμο της ενέργειας και των αγωγών άνθρωποι θα θυσιαστούν, πατρίδες θα αιματοκυλίσουν και η ιστορία θα γραφτεί όπως τους βολεύει.     

Την ίδια ώρα που κάποιοι ετοιμάζουν τα πιόνια του πολέμου, πρόσφυγες και όχι μόνο εισρέουν μαζικά στα κράτη της Ευρώπης. Με αστάθεια τόσο πολιτική όσο και οικονομική το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δείχνει απροετοίμαστο και τρομαγμένο.

Για όλα τα παραπάνω οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν με βεβαιότητα στάχτη στα μάτια των Ελλήνων ψηφοφόρων.  Είτε με αριστερούς, είτε με δεξιούς η χρυσή τομή θα έρθει από το Θηρίο… όσοι το γνωρίζουν κατανοούν και το μέγεθος των επιπτώσεων όσοι το αγνοούν… χαίρομαι την άγνοια τους.  

Καλή δύναμη σε όλους!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου