Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Με μισή ώρα περπάτημα φεύγει η μοναξιά!



Μισή ώρα περπάτημα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το καλύτερο “φάρμακο” για τη μοναξιά και την κατάθλιψη, καθώς ο συνδυασμός της σωματικής άσκησης και ενός ωραίου και ελκυστικού περιβάλλοντος, όχι μόνο μπορεί να διώξει το άγχος, αλλά και να επαναφορτίσει τις «μπαταρίες» με την απαραίτητη ενέργεια για την ημέρα.
Σίγουρα ο σημερινός αγχώδης και πιεστικός τρόπος ζωής, κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται όλο και πιο έντονο το συναίσθημα της μοναξιάς. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα,
αφού όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία. Η μοναχική ζωή αποτελεί σημαντικό προάγγελο πρόωρης θνησιμότητας, ο οποίος είναι συγκρίσιμος με άλλους, ευρέως αποδεκτούς παράγοντες που υπονομεύουν την υγεία. Επομένως, πρέπει να τη λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, ως παράμετρο που απειλεί ευθέως τη δημόσια υγεία, ακριβώς όπως κάνουμε με άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα ή την παχυσαρκία.
Ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες το περπάτημα με παρέα ηρεμεί, είναι μια καλή ευκαιρία κοινωνικοποίησης και απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις. Ακόμα και το μοναχικό περπάτημα, δίνει την ευκαιρία στο μυαλό να λειτουργεί σε ταχύτερους ρυθμούς, επιτρέποντάς σας να διαλογιστείτε και να επαναθεωρήσετε πολλά πράγματα. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν, ότι η καταπραϋντική ιδιότητα του περιπάτου ισοδυναμεί με την επίδραση ενός ήπιου ηρεμιστικού, για αυτό και όλοι μας πρέπει να ενσωματώσουμε στο πρόγραμμά μας έναν καθημερινό περίπατο περίπου μισής ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου