Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ



Το ΚΚΕ με προεκλογικό σύνθημα : «Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο για την ανατροπή» πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Έδεσσα.
     Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σάκης Βαρδαλήςμέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και ο Αλέκος Ουγγρίνοςεπικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Πέλλα.

     
 Ο Αλέκος Ουγγρίνος κάλεσε το λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ γιατί λέει το πραγματικό, γνήσιο κι ανυποχώρητο «ΟΧΙ» στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα προτείνει το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό. Γιατί κι αύριο, πιο αποφασιστικά, θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ' όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ.
     Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σάκης Βαρδαλής ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτοί γνωρίζουν καλά τα συμφέροντά τους. Γι' αυτό προσπαθούν να νεκραναστήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να σηκώσουν και πάλι κεφάλι. Να συγκρατήσουν - με μικρές απώλειες - τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν αναχώματα όπως το ΠΟΤΑΜΙ, η Λαϊκή Ενότητα, η Φασιστική Χρυσή Αυγή.
      Η αστική τάξη γνωρίζει πως όχι μόνο δεν κινδυνεύουν τα συμφέροντά της από αυτές τις δυνάμεις, αλλά και ότι ακριβώς αυτές οι δυνάμεις είναι εγγύηση για την εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου.
      Και τέλος πάντων ποια χώρα θα σώσουν, πως όλοι τους λένε; Τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες δε τους σώζουν.
      Τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, ακόμα και τα βουνά θα τα δώσουν στους επιχειρηματίες για να βρουν διέξοδο και να επενδυθούν τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους.
       Ποιους ακριβώς θα σώσουν; Οι μόνοι που μένουν είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Αυτούς θέλουν να σώσουν. Αυτονών τα συμφέροντα - για μια ακόμη φορά - βαφτίζουν εθνικά και καλούν όλους μας να κάνουμε θυσίες για να σωθούν τα κέρδη τους!»
      Ο Σ. Βαρδαλής παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει διέξοδο από την κρίση και ευημερία για το λαό. Και απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι ρεαλιστική και υποστηρίζουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
      «Ρεαλισμός είναι να ελέγχει την οικονομία, τη διοίκηση, τη μόρφωση και όλες τις πλευρές της ζωής μας μια μικρή μειοψηφία ή ο λαός μέσα από τη δική του εξουσία;
       Ρεαλισμός είναι να κερδοσκοπούν στα χρηματιστήρια, να δανείζονται και να τα μοιράζονται μεταξύ τους φορτώνοντας τα χρέη στο λαό, να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο για να συσσωρεύουν τα κέρδη τους στις τράπεζες της Ελβετίας;
      Ρεαλισμός είναι η νεολαία, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να συνθλίβεται από την ανεργία, την ανασφάλεια, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τα ναρκωτικά;
     Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες πρέπει να προσδιορίσουν το ρεαλισμό με βάση τα δικά τους συμφέροντα.
     Η δική μας πρόταση δεν είναι ρεαλιστική μόνο ως προς το ότι δεν υπάρχει συσχετισμός, δηλαδή ο λαός δεν το έχει αποφασίσει.
      Ενώ η δική τους δεν είναι ρεαλιστική ως προς αυτά που προτείνουν, αφού αυτά έχουν οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία. Οι λύσεις τους λοιπόν δεν είναι φιλολαϊκές. Έχουν όμως το συσχετισμό.
      Αν λοιπόν συμφωνήσουμε ποιο είναι το δίκιο της εργατικής τάξης, τότε ρεαλισμός είναι η πάλη για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας.
      Ρεαλισμός είναι η μαζική απομάκρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα που δεν υπηρετούν τα συμφέροντά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου