Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αυλαία στην προεκλογική περίοδο.Τώρα μιλάει ο λαός.



Αυλαία στην προεκλογική περίοδο και όλα πλέον είναι έτοιμα για τις κάλπες της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, οι οποίες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, σε μία αναμέτρηση που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι από τις πλέον αμφίρροπες αλλά και κρίσιμες για την πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας.
Το διεθνές ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη χώρα μας. Περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από ξένα πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς
βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διαπίστευσης για την κάλυψη των εκλογών, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, αφού οι αιτήσεις συνεχίζονται.

Συνολικά οκτώ δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου. Σε όλες ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με διαφορά που κυμαίνεται από οριακή έως «καθαρή» αγγίζοντας τις 2,5 - 3 ποσοστιαίες μονάδες (οι τελευταίες GPO, ΠΑ.ΜΑΚ). Βεβαίως το κλειδί του τελικού αποτελέσματος κρατά το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων.

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν με την κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα όπου ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ζήτησε «τρίτη και οριστική εντολή για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό».

Και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους συνοψίζοντας το πολιτικό μήνυμα των κομμάτων τους προς τον ελληνικό λαό ενώ κοινό μήνυμα όλων να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες προκειμένου να μην υπάρξει αποχή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε την ανάγκη οι πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ ώστε να είναι πρώτο κόμμα και προέβλεψε πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές σε περίπτωση που επικρατήσει το κόμμα του κ. Τσίπρα.

«Εγγύηση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο ζητάει από τον ελληνικό λαό να δυναμώσει το Ποτάμι δίνοντάς του 10% στις επόμενες εκλογές.

«Διεκδικούμε την τρίτη δύναμη, την τρίτη εντολή. Εμείς και όχι η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να πάρουμε αυτή την εντολή» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα επιβεβαιώσει την πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Το πραγματικό δίλημμα για τον τόπο είναι αν θα έχουμε μνημόνια που λεηλατούν τη χώρα ή θα τελειώνουμε με τα μνημόνια», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η απόφαση δική σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου