Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σήμερα η τηλεμαχία των "επτά" πλην Χρυσής Αυγής.



Λίγες ώρες έμειναν για την τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ συμφωνήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Οι έξι δημοσιογράφοι από τα ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια και ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος συναντήθηκαν προκειμένου να συμφωνηθεί η διαδικασία του ντιμπεϊτ – η σειρά με την οποία θα απευθύνουν τις ερωτήσεις, πώς θα κατανεμηθούν οι θεματικές κατηγορίες κ.λ.π.


Υπενθυμίζεται πως οι έξι δημοσιογράφοι επελέγησαν από τα ίδια τα κανάλια – με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ – είναι οι εξής:

• Ολγα Τρέμη από το Mega

• Μαρία Χούκλη από τον Ant1

• Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha

• Μάρα Ζαχαρέα από το Star

• Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ

• Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV

• Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ σε ρόλο συντονιστή



Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέητ θα είναι επτά:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος: Δημόσια Διοίκηση και κοινωνική πολιτική

7ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους έξι πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Στον 7ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.


«Τρέχουν» τα επικοινωνιακά επιτελεία

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την εντατική προετοιμασία για τη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ήδη τα πρώτα σημειώματα έχουν ετοιμαστεί από μια «σφιχτή» ομάδα συνεργατών του, επικεφαλής της οποίας είναι ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Νίκος Παππάς. Στο «φροντιστήριο» συμμετέχουν ακόμα ο Νίκος Φίλης και ο Άγγελος Τσέκερης.

Στη Συγγρού και στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ρόλο «εκπαιδευτικών» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει αναλάβει η Πηνελόπη Γαβρά, ο Γιώργος Φλέσσας, ο Νίκος Καραχάλιος και ο Γιάννης Χατζής.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δέχεται τις συμβουλές του Κώστα Ήσυχου και του δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη έχουν αναλάβει ο Δημήτρης Τσιόδρας, η Λίνα Παπαδάκη, η Αθηνά Δρέττα και ο Χάρης Θεοχάρης.

Στη Χαριλάου Τρικόπη και το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά έχει στο πλάι της με τον Μανώλη Όθωνα, τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Νίκο Βοσδογάνη, αλλά και τον Κώστα Λαλιώτη.

Ετοιμο το σκηνικό στην ΕΡΤ

Το σκηνικό στο οποίο θα διεξαχθεί το ντιμπέητ των 7 πολιτικών αρχηγών έχει ολοκληρωθεί στην ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα ειδικά κατασκευασμένο σκηνικό στο στούντιο 3 στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου από όπου κανονικά μεταδίδεται η «Αθλητική Κυριακή».

Η τηλεοπτική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 το βράδυ, με τους επτά αρχηγούς (Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσουμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος) να κάθονται στα ειδικά έδρανα με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου