Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Παντανάσσης στην Έδεσσα



Πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη η εορτή της Παναγίας Παντανάσσης στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 23/9, στις 18.30, έγινε η επίσημη υποδοχή τμήματος της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, το οποίο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Αμέσως μετά τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίον 
χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης παρισταμένου του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου και τόνισε ότι η μεγάλη τιμή των πιστών προς Αυτήν οφείλεται στο γεγονός ότι η Παναγία είναι μητέρα μας και ότι αυτή την πραγματικότητα την ζούμε ως βαθύ βίωμα.
Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παντανάσσης και της Τιμίας Ζώνης προεξαρχόντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων.


Την ημέρα της εορτής, Πέμπτη 24/9, στον Ιερό Ναό Αγ. Νεκταρίου Εδέσσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης χοροστάτησε στον εορταστικό Όρθρο και προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον Ποιμενάρχη της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της Θεία Λειτουργίας σχολιάζοντας ιδιαιτέρως την φράση: «Μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε...». Τόνισε ότι η Θεοτόκος έφερε σε όλη Της ζωή τον Χριστό μέσα Της, όπως και κάθε μητέρα το παιδί της. Επιπλέον ο Χριστός, όταν μακάρισε αυτούς που ακούν και τηρούν τον λόγο του Θεού, Αυτήν επαίνεσε. Διότι δεν υπήρξε στη Γη άλλος άνθρωπος που αγάπησε τον Κύριο τόσο, όσο η Παναγία.

Πλήθος πιστού λαού μετείχε στις ιερές ακολουθίες και προσκύνησε την ιερά εικόνα της Παντανάσσης και την Τιμία Ζώνη. Στις εορτασμό έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί της περιοχής και άλλων ιερών Μητροπόλεων, ενώ μεταξύ των εκπροσώπων των αρχών ήταν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου