Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ποτάμι Πέλλας: Το Μεγαλείο της Υποκρισίας στην διάθεση της Προπαγάνδας



Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής (1/9/2015), στο οποίο κατηγορείται Το Ποτάμι για διαπλοκή, έφτασε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

"Η παρέα του Μαξίμου" – όπως την αναφέρει και ο Μανώλης Γλέζος - εδώ και επτά μήνες παζαρεύει με τους καναλάρχες και τους εκδότες την προβολή της και τώρα τελευταία τη διάσωσή της. Τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και γελάει με τους ξαφνικούς λιβανωτούς που κάνουν κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ στον κ. Τσίπρα και τους "έμπιστους" συνεργάτες του.


Παράλληλα, η άλλη έγνοια της "παρέας του Μαξίμου" είναι η λάσπη προς Το Ποτάμι. Τώρα λένε ότι Το Ποτάμι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια. Η θέση μας είναι σαφής. Ο δωρεάν διαφημιστικός χρόνος προβλέπεται από το νόμο. Και τα κανάλια υποχρεούνται να τον παραχωρήσουν στα κόμματα, χωρίς συμψηφισμούς ή ανταλλάγματα. Εμείς απλά ζητάμε την δίκαιη κατανομή του δωρεάν χρόνου ανάμεσα στα κόμματα, χωρίς τις αλχημείες των μηχανορράφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η επίσημη απάντηση του Ποταμιού στις κατηγορίες αλλά και τις μεθοδεύσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική. Το σκεπτικό του κ. Σκουρλέτη βασίζεται στην παραδοχή ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατέχουν δημόσιες συχνότητες, και ως αντιστάθμισμα οφείλουν να παρέχουν δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους. Αυτό όμως υποδηλώνει ότι δεν είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η προκήρυξη διαγωνισμού για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών. Βέβαια δεν περιμέναμε να μάθουμε τώρα κάτι τέτοιο. 7 μήνες κυβερνητικής εμπειρίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΛΑ.ΕΝ.-ΑΝ.ΕΛ. αποδεικνύουν την έλλειψη πρόθεσή τους για τακτοποίηση του τηλεοπτικού σκηνικού. Προτιμούν να συντηρούν ένα καθεστώς διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ανταλλάσσοντας μέρος της εξουσίας για τηλεοπτική προβολή και "δημοσιογραφική" υποστήριξη.

Το Ποτάμι έχει ξεκάθαρες θέσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα. Τέρμα πια στις δοσοληψίες της εκάστοτε Κυβέρνησης με τα Μέσα Ενημέρωσης! Προτείνουμε άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν δικαιώματα χρήσης για τις δημόσιες συχνότητες που χρησιμοποιούν. Και τα κόμματα με την σειρά τους πρέπει να τρέχουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες με δικά τους χρήματα, είτε από συνδρομές μελών είτε από την κρατική επιχορήγηση. Όχι όμως εκμεταλλευόμενα το υπάρχων θολό τοπίο, που εξασφαλίζει σε κάποιους ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ.

Βλέπετε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μάθει να κάνουν εκλογές 3 την ώρα, και τον λογαριασμό να τον πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στον ίδιο ακριβώς δρόμο που πορεύτηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επί 40 χρόνια. Λειτουργούν ως κρατικοδίαιτοι οργανισμοί, με κρατικοδίαιτους στρατούς, δανειζόμενοι επικουρικά από τις τράπεζες, βάζοντας ενέχυρο τα χρήματα του κράτους! Xρήματα που δεν περισσεύουν, χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η καταπολέμηση της ανεργίας, το προσφυγικό... Παρασιτούν κατ' εξακολούθηση στο πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό σύστημα της χώρας0, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα ορθολογικής διαχείρισης ενός κόμματος.

Εμείς θα κάνουμε ένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να πληρώσουν κάποια διαφημιστική εταιρεία για να βρουν σύνθημα να αντικαταστήσει το "Η Ελπίδα Ήρθε!" του Γενάρη, θα τους βοηθήσουμε εμείς! Κέρασμα από Το Ποτάμι Ν. Πέλλας! Σύντροφοι, χρησιμοποιείστε το "Η Ελπίδα. Ήρθε, είδε και απήλθε!" Πιο εύστοχο σλόγκαν για την 7μηνη κυβερνητική σας πορεία δε θα βρείτε!

Επ' ευκαιρίας, να θυμηθούμε και ένα άλλο πρωτοσέλιδο. Αυτό των Νέων, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, το προπερασμένο Σαββατοκύριακο (22-23/8/2015), με τίτλο "Μόνος Εναντίον Όλων" και φαρδιά πλατιά την φωτογραφία ενός σκεπτικού, κόκκινου Τσίπρα, που δίνει την "τελευταία σφυριά στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο".

Να σημειωθεί ότι 2(!) μόλις μέρες πριν το εν λόγω πρωτοσέλιδο (Πέμπτη 20/8/2015), οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα κύριοι Ξυδάκης και Μπαλτάς, ενέκριναν χρηματοδότηση ύψους 600.000€ προς το Μέγαρο Μουσικής, γεγονός που στο παρελθόν είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της γνωστής σχέσης του Μεγάρου με τον ΔΟΛ.

Να επισημάνουμε επίσης στο σημείο αυτό τα εξής:
- Ο Υπουργός Πολιτισμούς Ν. Ξυδάκης, στις προγραμματικές του δηλώσεις, είχε πει ότι το Μέγαρο είναι μεγάλο φέσι στο κεφάλι του κράτους και πως "δεν μπορούμε να πληρώνουμε ακόμα μία ιδιωτική τρέλα με δημόσιο χρήμα". Τι άλλαξε άραγε μέσα σε αυτό το 7μηνο;
- Πιθανών αυτό που άλλαξε ήταν η προκήρυξη των εκλογών! Η ημέρα που υπεγράφη η απόφαση συμπίπτει με την ανακοίνωση παραίτησης του ΠΘ. Πριν δραπετεύσουν και παραδώσουν την διακυβέρνηση της χώρας, οι κύριοι Τσίπρας, Ξυδάκης και Μπαλτάς φρόντισαν να εξαγοράσουν την προεκλογική τους προβολή από μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, έντυπα, τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά!

Η υποκρισία και ο λαϊκισμός έχουν και τα όριά τους! Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει απροκάλυπτα την αλήθεια και χρησιμοποιεί χονδροειδή ψέματα για να διατηρηθεί στην εξουσία. Το Ποτάμι δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτόν τον προεκλογικό διαγωνισμό χυδαιότητας. Με αίσθημα ευθύνης προς τον Ελληνικό Λαό, θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε τις προτάσεις μας και τις ρεαλιστικές λύσεις που έχουμε για τα αληθινά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία! Με λάβαρο τις θέσεις μας θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη!

Εμείς Μπορούμε!

Με εκτίμηση
Το Ποτάμι Ν. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου