Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Φρίκη!Οι Τσέχοι μαρκάρουν τους μετανάστες με ανεξίτηλο μαρκαδόρο



Η τσεχική αστυνομία έχει αρχίσει να κατεβάζει πρόσφυγες από τρένα που έχουν προορισμό τη Γερμανία και γράφουν αριθμούς πάνω στο χέρι τους.
Την ίδια στιγμή ο Τσέχος πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Αυστρίας και της Σλοβακίας για να συζητήσει την μαζική άφιξη μεταναστών στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα στις πρώτες ώρες σήμερα περίπου 200 πρόσφυγες
συνελήφθησαν σε τρένα που έφταναν από την Αυστρία και την Ουγγαρία στην περιοχή της Μοραβίας.
Φωτογραφίες στα τσεχικά ΜΜΕ δείχνουν αστυνομικούς να γράφουν αριθμούς στους καρπούς και στα χέρια των μεταναστών με μόνιμους μαρκαδόρους ενώ οι μετανάστες είπαν στους δημοσιογράφους ότι είχαν αγοράσει εισιτήρια και τους επετράπη η επιβίβαση στην Ουγγαρία.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε η αστυνομία της Τσεχίας δήλωσε ότι θα σταματήσει την κράτηση Σύρων μεταναστών που έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ουγγαρία, αλλά επιχειρούν να ταξιδέψουν στην Γερμανία, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων CTK, επικαλούμενο την αστυνομία αλλοδαπών.
Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι μετανάστες πρέπει να παραμένουν στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φτάνουν, αλλά χιλιάδες συνεχίζουν τον δρόμο τους για να φτάσουν σε πλουσιότερες δυτικές χώρες, κυρίως την Γερμανία. Δεν υπήρχε κάποιο σχόλιο από την μεριά των αστυνομικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου