Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η εκδήλωση της «Λαϊκής Ενότητας» για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Πέλλας



Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Φιλίππειο (Λόφος) στα Γιαννιτσά, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας του Νομού Πέλλας. Απούσα από την εκδήλωση ήταν μόνο η υποψήφια Παπαδοπούλου Μαρία, για λόγους υγείας.
Στις τοποθετήσεις των υποψηφίων και του συντονιστή της εκδήλωσης, τονίστηκε πως η Λαϊκή Ενότητα είναι ο μόνος αντιμνημονιακός πολιτικός φορέας με απόλυτα ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση εξόδου από την σκληρή λιτότητα, την αέναη κρίση, την άμεση απεμπλοκή από τα καταστροφικά μνημόνια και την υπεράσπιση του εκκωφαντικού "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος της 7ης Ιούλη του ελληνικού λαού...
και ο μόνος πολιτικός φορέας με συνεπή, ξεκάθαρη, φιλολαϊκή και πατριωτική πολιτική κατεύθυνση και στόχευση. Αναφέρθηκε επίσης ότι το εθνικό νόμισμα είναι το εργαλείο και το μέσο, όχι ο σκοπός, για να ξεφύγει επιτέλους η χώρα από την θηλιά των μνημονίων και της άγριας λιτότητας. Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του παράνομου, επονείδιστου, επαχθούς και μη βιώσιμου χρέους, είναι εφικτή μόνο με τα εργαλεία που ανέδειξαν οι επιτροπές της βουλής υπό την προεδρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και αναγνώρισαν διεθνείς οργανισμοί και φόρα και τα οποία θα χρησιμοποιήσει  η Λαϊκή Ενότητα σε κάθε διαπραγμάτευση και διεκδίκηση, εξαντλώντας όλες τις πολιτικές και νομικές δυνατότητες που διαθέτει. Οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο ήταν και παραμένουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα.
Επίσης τονίσθηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για την κοινωνική και οικονομική ανάταση των χώρας αλλά και του ελληνικού λαού, την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της αγροτιάς, την καταπολέμηση και αντιμετώπιση της μεγάλης μάστιγας της ανεργίας κυρίως των νέων ανθρώπων, της διαφθοράς, της διαπλοκής και κάθε είδους παθογένειας που ταλανίζει τον τόπο για δεκαετίες, εμποδίζοντας την δικαιοσύνη και την ανάπτυξη. Δεν παρέλειψαν οι υποψήφιοι, τέλος, να αναφερθούν και στην απρόσμενη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόδωσε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού που εκφράσθηκε με το "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος αλλά και της αριστεράς που επένδυσε τον Γενάρη όνειρα και ελπίδες επάνω του. Η κριτική δεν έλειψε και για τα κόμματα που οδήγησαν στην καταστροφή της χώρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και του φιλομνημονιακού μετώπου ευρύτερα, όπως και για την τιμωρητική στάση της ΕΕ και των δανειστών-τοκογλύφων, απέναντι σ' ένα λαό που ζητά το δίκιο του.
Στον επίλογο την εκδήλωσης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συμπαραταχθούν στην μεγάλη προσπάθεια της δημιουργίας ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου με στόχο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας, που πρεσβεύει και επιχειρεί με την ίδρυση και συμμετοχή της στις εκλογές η Λαϊκή Ενότητα.


Οι υποψήφιοι του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας της εκλογικής περιφέρειας Πέλλας είναι οι εξής:
1.      Σταυρίδης Ιωάννης του Δημητρίου - γεωπόνος, κάτοικος Γιαννιτσών
2.      Τζίγκας Νικόλαος του Αναστασίου - αγρότης, κάτοικος Ζέρβης
3.      Πετρίδης Χρήστος του Ιωάννη - άνεργος, κάτοικος Όρμας
4.      Κούλης Σταύρος του Γεωργίου - γεωπόνος, κάτοικος Πέλλας
5.      Παπαδοπούλου Μαρία του Κυριάκου - άνεργη, κάτοικος Πλατέος
6.      Κρητίδης Κωνσταντίνος του Δημητρίου - άνεργος, κάτοικος Προφήτη Ηλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου