Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Η ΝΔ προωθεί τις λίστες υποψηφίων του Σαμαρά



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον λαό να εμπιστευθεί ξανά τις λίστες υποψηφίων του Αντ. Σαμαρά και τις δεσμεύσεις του έναντι των δανειστών και να επιστρέψει στο καθεστώς της διαπλοκής, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ηράκλειο την Πέμπτη.
Οπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές της Κυριακής έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.
"Το δημοψήφισμα της Κυριακής έχει μόνο ένα ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Ή οι δυναμεις του χθες ή οι δυνάμεις του αύριο. Σε αυτό το ερώτημα απαντάμε και μόνο. Γι αυτό καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες και αυτούς που ταλαντεύονται να κάνουν μια σημαντική επιλογή", είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους είπε πως κάθε χαμένη ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη ΝΔ και καλώντας εκείνους που σκέφτονται την αποχή είπε: "Η αποχή δεν είναι πράξη αντίστασης αλλά η ευχή της Νέας Δημοκρατίας και του κατεστημένου".
Στρέφοντας τα "πυρά" του κατά του Ευ. Μεϊμαράκη είπε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον λαό να εμπιστευθεί ξανά τις λίστες υποψηφίων του Αντ. Σαμαρά και τις δεσμεύσεις του έναντι των δανειστών και να επιστρέψει στο καθεστώς της διαπλοκής.
"Ζητάμε να δώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή πλειοψηφία, αυτή που έχει ανάγκη για να προχωρήσει μπροστά", είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το μόνο σχέδιο και μέλημα της κυβέρνησής του ήταν το δίκιο του ελληνικού λαού.
Αναφερόμενος στο σχέδιο της "αριστερής παρένθεσης" ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως "οι δυνάμεις του παλιού" που είχαν στήσει και την παγίδα του Grexit "θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία των εκλογών" για να πουν ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρένθεση προέβλεψε όμως πως το κόμμα του θα είναι και πάλι ο νικητής των εκλογών.
Επιτέθηκε στον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι χαρακτήρισε "άχρηστους" τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες, που ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε. Επιχειρώντας ταύτιση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Μεϊμαρακη είπε πως πρόκειται για εκπροσώπους της παράταξης που ισχυριζόταν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ζητούσαν να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ο,τι ήθελαν οι δανειστές.
«Θα μας οδηγούσαν στα άκρα έτσι και αλλιώς»
Τη βεβαιότητά του ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, ότι η διαπραγμάτευση δεν θα πάει χαμένη και η συμφωνία θα δώσει προοπτική στη χώρα εξέφρασε ο k.Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star και στην εκπομπή «στον ενικό».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την σταθερότητα της οικονομίας, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που διασφαλίζει τις καταθέσεις και με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους, δημιουργούμε ένα πλαίσιο συμμαχιών που απομονώνει αυτούς που δεν θέλουν απομείωση χρέους. Επίσης, πρόσθεσε πως με την επιστροφή στην ανάπτυξη, υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεν πάνε χαμένοι, ότι η διαπραγμάτευση δεν πήγε χαμένη και δίνουν προοπτική στη χώρα.
Ερωτώμενος για τις επικρίσεις που δέχεται από τον κ. Μεϊμαράκη, ότι έχει γίνει μνημονιακός, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης αντί να απαντά με επιχειρήματα απαντά με χαρακτηρισμούς. Θα μπορούσα και εγώ, πρόσθεσε, να πω ότι είναι διαπλεκόμενος. Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «δεν αλλάζω ιδέες, τα μνημόνια καταστρέφουν τη χώρα» και πρόσθεσε ότι αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαπραγματεύονταν η χώρα θα είχε γλυτώσει πολλά. Για τον χαρακτηρισμό «ωρομίσθιος» που του απηύθυνε ο κ. Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι αν ήταν εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, θα υπέγραφε αμέσως και θα τελείωνε νωρίς η διαπραγμάτευση.
Κληθείς να βαθμολογήσει τις επιδόσεις της κυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρχε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα, που δεν ήθελε καμία συμφωνία ήθελε έξοδο από το ευρώ. Μια αριστερά που δραπετεύει, δεν είναι χρήσιμη για τα λαϊκά στρώματα, είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σχετικά με το αν έπρεπε να κλείσει την συμφωνία νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι από την στιγμή που από την πλευρά των δανειστών υπήρχε το σχέδιο της παρένθεσης, θα μας οδηγούσαν στα άκρα έτσι και αλλιώς, κατά συνέπεια αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εταίροι ήταν αυτοί που δεν ήθελαν συμφωνία σύντομα.
Ερωτηθείς για δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της βουλής Αλέξη Μητρόπουλου για νέες μειώσεις συντάξεων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεγαλύτερη από αυτήν του κ. Μητρόπουλου και πρόσθεσε ότι αν ο κ. Μητρόπουλος ήταν στα ψηφοδέλτια, θα έκανε καμπάνια για τα ακριβώς αντίθετα.
Πηγή: Megatv, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου