Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μεϊμαράκης "τρέχει" τις διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία






Την επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών ακόμα και μέσα στο 2015 θα ζητήσει ο ίδιος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην πρώτη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.


Το συνέδριο για την εκλογή πρόεδρου έχει αποφασιστεί να γίνει τον Μάρτιο του 2016, αλλά δεν αποκλείεται πλέον να διεξαχθεί τους τελευταίους μήνες του έτους. Με αυτή την κίνηση ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει νομιμοποίηση από τα «γαλάζια» στελέχη, προκειμένου να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης με δημόσιες τοποθετήσεις τους ασκούν κριτική στη στρατηγική που ακολούθησε προεκλογικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 
Στήριξη από Καραμανλή – Σαμαρά και Ντόρα
Την στήριξη τους στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη εκφράζουν σε συζητήσεις που έχουν με στελέχη του κόμματος, τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς. Το ίδιο τόνισαν και οι δύο στον πρόεδρο της ΝΔ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ των εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί εκτιμούν πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε μια αξιοπρεπή προεκλογική μάχη, συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους του κόμματος.
Παράλληλα επισημαίνουν πως οποιοδήποτε εσωκομματικό ζήτημα θα πρέπει να ανοίξει μετά την πρώτη αξιολόγηση από την τρόικα και την ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα η ΝΔ θα πρέπει να εμφανιστεί συντεταγμένη απέναντι στα σκληρά μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η πρώτη που έσπευσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στήριξε δημόσια τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα.
Μεϊμαράκης: Συναίνεση τέλος
Αποφασισμένος να ακολουθήσει σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είδε πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη τα όσα έλεγε προεκλογικά, καθώς επέλεξε να συνεργαστεί μόνο με τον Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε, μιλώντας σε συνεργάτες του, πως ο πρωθυπουργός απέδειξε πως δεν θέλει ούτε την συναίνεση, ούτε την συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Η αξιωματική αντιπολίτευση πιθανότατα δεν θα ψηφίσει μια σειρά από μέτρα που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, όπως τις αλλαγές στην φορολόγηση των αγροτών. «Ό,τι κρίνουμε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση θα το στηρίζουμε, σε διαφορετική περίπτωση θα το καταψηφίζουμε» έλεγαν στη Συγγρού.
Στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ
Το βράδυ θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να πάρει μέρος στην σύνοδο του ΕΛΚ, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί το μεταναστευτικό. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο περιθώριο της συνόδου δεν αποκλείεται να έχει συναντήσεις με τους ευρωπαίους αξιωματούχους.
ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου