Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Αδωνις Γεωργιάδης



Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών. Ο κ. Γεωργιάδης θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την δεξιά πλατφόρμα στη μάχη ηγεσίας αντί του κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος φέρετο ως ο πιθανότερος μέχρι πρόσφατα υποψήφιος της συγκεκριμένης τάσης.





Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία με δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο μιας δικής του υποψηφιότητας ανέφερε τα εξής: «Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με ολους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γινει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».
Από το περιβάλλον Μεϊμαράκη, εκφράζεται δυσαρέσκεια και για τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και υπενθυμίζουν ότι ποτέ δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Στον κ. Παπαμιμίκο αποδίδεται ευθεία εμπλοκή στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, κάτι που δεν συνάδει όπως λένε με τη θέση του επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από ερώτηση σχετικά με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον γραμματέα της ΝΔ έλεγαν τα εξής: «Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας. Εκτιμάται, δε, ότι ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του κ. Βασίλη Κικίλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ επρόκειτο να ανακοινώσει, ακόμη και σήμερα, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία, μετά από κύκλο επαφών που, όπως και ο ίδιος αναγνώρισε, είχε με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει κύκλο συναντήσεων και με τους πρώην Πρωθυπουργούς κ. Κων. Μητσοτάκη, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.
Στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη μία σκληρή μάχη εξασφάλισης των 50 υπογραφών από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., που απαιτούνται προκειμένου να είναι έγκυρη μία υποψηφιότητα. Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων είναι εξαιρετικά περιορισμένη, εφόσον οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Και τούτο διότι εφόσον τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που θα στοιχιθούν πίσω από τον Πρόεδρο της ΝΔ προσεγγίσουν τον αριθμό 200, και μάλιστα χωρίς τους βουλευτές, δεν θα απομένει ικανός αριθμός υπογραφών προκειμένου να στηριχθούν άλλες υποψηφιότητες πλην των προαναφερόμενων.
Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να είναι έγκυρη μια υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από τις υπογραφές 50 μελών της Πολ. Επιτροπής της Ν.Δ. ή εναλλακτικά του 1/10 από τα 4.680 μέλη του προηγούμενου Συνεδρίου του κόμματος. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 18:00 απογευματινή της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, αν και κάποιοι εκ των υποψηφίων θα καταθέσουν νωρίτερα. Η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων, μετά την εξέταση ενδεχόμενων ενστάσεων, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου και αμέσως μετά η κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. θα συνεδριάσει εκ νέου, αυτή τη φορά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διεκδικητών, προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών. 
Kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου