Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Όλα έτοιμα για το debate των πολιτικών αρχηγών



Όλα έτοιμα για το αποψινό debate των επτά πολιτικών αρχηγών που ξεκινά στις 21:00 το βράδυ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στη μία τα ξημερώματα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις εντυπώσεις που θα αφήσουν οι δύο "μονομάχοι" δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός της ΝΔ.
Το debate θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καταδείξει όσα έγιναν στους μήνες της διακυβέρνησής του, στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και στην κριτική των κομμάτων που θα "δείξει" ως υπεύθυνους για την κρίση.

Ο δε κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να επιλέξει μετριοπαθές προφίλ, ανεβάζοντας παράλληλα και τους τόνους της κριτικής στο θέμα της οικονομίας και κυρίως των capital controls. Αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ παραμερίζοντας το ζήτημα του προσώπου που θα αναλάβει την πρωθυπουργία.
Στόχος και των δύο είναι να "κερδίσουν" το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, που αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα.
Από την πλευρά τους, τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόκειται να στρέψουν τα βέλη τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και να εμφανιστούν ως δυνάμει "ρυθμιστές" των εξελίξεων. Οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων θα πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, αφού το επόμενο debate θα είναι μόνο μεταξύ δύο.
Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να επιτεθεί στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα στραφεί κατά του Αλέξη Τσίπρα. 

Επτά κύκλοι ερωτήσεων
Το debate θα μεταδοθεί ζωντανά και από τα ιδιωτικά κανάλια και τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.
Μετά τη λήξη θα ακολουθήσει ειδική εκπομπή όπου θα αναλυθούν και θα σχολιαστούν τα όσα ελέχθησαν.

Οι αρχηγοί θα καθίσουν στο πάνελ βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.

Τις ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε TV).
Οι ενότητες
Συνολικά θα διεξαχθούν επτά κύκλοι ερωτήσεων με τις εξής θεματικές ενότητες:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – Άμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε ενός και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους =ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.  
"Στο κόκκινο" η προετοιμασία
Εντατικές προετοιμασίες γίνονται και στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Οι τεχνικοί πρόσθεσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες στο ειδικά κατασκευασμένο σκηνικό που στήθηκε στο studio που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και οι δημοσιογράφοι ακόνισαν τις πένες τους για τις ερωτήσεις.
Tο μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα μετέχουν στο debate, στην Αγ. Παρασκευή, με στόχο τον καθορισμό των κανόνων και το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν στους αρχηγούς των κομμάτων, υπό τον συντονιστή Πάνο Χαρίτο.

Ο Αλ. Τσίπρας θα προετοιμαστεί στο γραφείο του Διονύση Τσακνή, ο Β. Μεϊμαράκης στο γραφείο του Λάμπη Ταγματάρχη, ο Π. Καμμένος στο γραφείο του συμβούλου ενημέρωσης, η Φ. Γεννηματά στο γραφείο του νομικού συμβούλου, ο Δ. Κουτσούμπας στο γραφείο των τεχνικών υπηρεσιών, ο Π. Λαφαζάνης στο γραφείο διεύθυνσης ραδιοφώνου, ο Στ. Θεοδωράκης στο γραφείο του γενικού συντονιστή τηλεόρασης κι οι δημοσιογράφοι στο γραφείο του Κ. Χαλβατζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου