Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος φοιτητές σε ξένη πόλη; Χρήσιμα tips για το καινούριο σας σπίτι



Είσαι καινούριος φοιτητής και ήρθε η ώρα να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι για πρώτη φορά; Μην πελαγώνεις και ακολούθησε μερικές από τις συμβουλές που μπορούν να σου δώσουν οι «παλιοί»:


·  Εξόπλισε το χώρο σου με όσο το δυνατόν πιο ‘DIY’ πράγματα, που μπορείς να φτιάξεις μεταποιώντας υπάρχοντα αντικείμενά σου ή υλικά που θα βρεις σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα όπως π.χ. στα Praktiker. Έτσι, κάνεις οικονομία, ενώ έχεις και την ικανοποίηση να απολαμβάνεις τα έπιπλα που εσύ δημιούργησες!
·  Αν ο χώρος σου το επιτρέπει, πάρε ένα καναπέ κρεβάτι που μπορεί να ανοίξει ανά πάσα στιγμή για να φιλοξενήσει φίλους, γονείς, συγγενείς!
·  Προτίμησε για το μπαλκόνι σου πτυσσόμενο τραπεζάκι και καρέκλες - είναι εύκολο να μεταφερθούν και σε οποιοδήποτε σημείο στο εσωτερικό του σπιτιού όταν υπάρξει ανάγκη.
·  Πάρε μερικές μαξιλάρες για το δωμάτιο/καθιστικό. Δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στο χώρο ενώ μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και ως extra καρέκλες ή ακόμα και ως... κρεβάτι!
·  Αν δεν είσαι σε θέση να αγοράσεις πλυντήριο και το πλύσιμο στο χέρι δεν είναι το φόρτε σου, στις περισσότερες περιοχές πλέον - ειδικά σε μέρη που επιλέγουν να μείνουν φοιτητές, υπάρχουν οργανωμένα καθαριστήρια όπου είτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις self service πλυντήρια, 24/7, είτε μπορείς να αφήσεις τα ρούχα σου στους ειδικούς να τα περιποιηθούν σε οικονομικές τιμές. Βρες γρήγορα τα κοντινά σε εσένα και κάνε τα παζάρια σου.
·  Εκμεταλλεύσου κάθε εκατοστό διαθέσιμου χώρου με τις ειδικές κρεμάστρες και πολύ-όρορφες θήκες που μπαίνουν πίσω από πόρτες και φύλλα ντουλάπας.
·  Εφοδίασε την κουζίνα σου με αρκετά αθάνατα αγαπημένα πλαστικά ταπεράκια που προσφέρουν εύκολες λύσεις αποθήκευσης, για να διατηρείς τα τρόφιμα περισσότερο χρόνο αλλά και να «φιλοξενείς» τα φαγητά που στέλνει η μαμά.
·  Φρόντισε να έχεις πάντα extra πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπήρουνα για τις μέρες που θα έρχονται πολλοί φίλοι και η παρέα θα είναι μεγάλη, ή απλά για τις μέρες της εξεταστικής που δεν θα έχεις χρόνο και όρεξη για πολλές δουλειές στο σπίτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου