Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Έμμεση μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ζητά το ΔΝΤ



Τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισ. ευρώ θέτει ως προϋπόθεση το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους από το Βερολίνο.
Το αίτημα του ΔΝΤ, όπως γράφει η εφημερίδα, μπορεί να ικανοποιηθεί μέσω της παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, αλλά και μέσω της μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής του. Επιπλέον το Ταμείο φέρεται να ζητά μείωση
των επιτοκίων.
«Πρόκειται για ένα κούρεμα χρέους», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, που σημειώνει πως το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται, πως η Γερμανία έχει αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, ωστόσο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συμφωνία με την Αθήνα είχε δηλώσει πως το ζήτημα του χρέους μπορεί να συζητηθεί το φθινόπωρο.
Η Rheinische Post σημειώνει, πως σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα του ΔΝΤ, τότε η απομείωση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο. Αυτό, όπως γράφει η εφημερίδα, αναμένεται να συμβεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου