Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

«Θαύμα» στην Κεφαλονιά – Βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας μετά από 10 μέρες



Ως θαύμα χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς ότι βρέθηκε χθες από κάτοικο της περιοχής η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, η οποία είχε χαθεί πριν από δέκα μέρες, όταν η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Κεφαλονιά κατέστρεψε το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας κοντά στο χωριό Δράπανο.
Εκατοντάδες κιλά λάσπης σκέπασαν την εκκλησία και ο χείμαρρος που δημιουργήθηκε παρέσυρε μεταξύ άλλων και την εικόνα του ναού. Μετά από περίπου δέκα μέρες, ένας πιστός
βρήκε τυχαία την εικόνα κάτω από λάσπες και αμέσως την έβγαλε και την καθάρισε και ενημέρωσε το ιερέα αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Για το συγκεκριμένο θέμα το ΑΠΕ - ΜΠΕ επικοινώνησε με τον ιερέα Βασίλη Παυλάτο, για το «θαύμα» όπως το χαρακτήρισε.
Ο πατέρας Βασίλειος Παυλάτος στάθηκε στο γεγονός ότι «χρειάστηκαν μέρες εκσκαφών από τους πιστούς για να φθάσουν στο εσωτερικό του ναού» ενώ για την εικόνα δήλωσε ότι «πρώτα βρέθηκε το πουκάμισο και στην συνέχεια φανερώθηκε η εικόνα στο πιστό, λες και την έστειλε ο θεός».
Στην συνέχεια τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι «η εικόνα βρέθηκε μόνη της και όλα τα άλλα τα πήρε ο Χείμαρρος» ενώ χαρακτήρισε πολύτιμη την βοήθεια του κόσμου δηλώνοντας ότι «ο κόσμος έδειξε μεγάλη αγάπη για την εικόνα, από το πρώτο λεπτό που μαθεύτηκε η καταστροφή, πολλοί πιστοί βρέθηκαν στο πλευρό μας» και μας ενημέρωσε ότι «αύριο θα γίνει συγκέντρωση στο χώρο του ναού για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην ανακατασκευή του ναού, καθώς πολλές αγιογραφίες έχουν φθαρεί και θα πρέπει να γίνουν πολλές ξυλουργικές εργασίες».
«Το Σάββατο θα γίνει ιερά παράκληση για το γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε κανένας πιστός και γιατί βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πάτερ Βασίλειος Παυλάτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου