Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο 17,23% των επιχειρήσεων



Περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις ελέγχθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ και από μικτά κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. το διάστημα 1 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2015.

To 17,23% από αυτές, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους. Παράλληλα, σε σύνολο 39.629 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 3.519 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 8,88%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 37.165.669 ευρώ.


Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν τα κλιμάκια του υπουργείου Εργασίας, είναι στοχευμένοι στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που με βάση όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας, δηλαδή στα επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), τα βιοτεχνικά Πάρκα, τις βιομηχανικές ζώνες, τα κομμωτήρια, τα πρατήρια Βενζίνης, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τις μεταφορικές επιχειρήσεις, το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, τη φιλοξενία, τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις επιχειρήσεις φασόν.




ΑΠΕ - enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου