Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Γιαννιτσά: Συνελήφθη 34χρονος για παράνομη πώληση υποτιθέμενου ελαιόλαδου



Η ενδελεχής και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη άντρα που δραστηριοποιούνταν στην πώληση νοθευμένου ελαίου.
Πρόκειται για 34χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.


Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος χθες (09-10-2015) το απόγευμα, εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. όχημα σε αγροτική περιοχή της Πέλλας και συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών την στιγμή που πουλούσε έλαιο αγνώστου προελεύσεως, που δεν τηρούσε τις προβλεπόμενες ενδείξεις της αγορανομικής νομοθεσίας, στερούμενος της σχετικής άδειας αρμοδίας Αρχής.

Επιπλέον το παράνομο λάδι που πουλούσε κατόπιν τηλεφωνικών παραγγελιών, προερχόταν από πρόσμιξη άγνωστης ουσίας με ηλιέλαιο και ήταν τεχνητώς χρωματισμένο ώστε να προσομοιάζει με ελαιόλαδο, με αποτέλεσμα να εξαπατούνται οι ανυποψίαστοι αγοραστές.
Ακολούθως, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 65 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 325 λίτρα παράνομου ελαίου,
  • το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του και
  • κινητό τηλέφωνο.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ενώ δείγμα του παράνομου ελαίου θα αποσταλεί στην Αρμόδια χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για εργαστηριακή εξέταση .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου