Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η καινούρια στέγη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών είναι γεγονός



Φέτος είναι μια ξεχωριστή σχολική χρονιά για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Έγινε ο αγιασμός με έτοιμη την καινούρια στέγη.  Ήταν ένα όνειρο χρόνων που πραγματοποιήθηκε σε διάστημα μόλις δύο μηνών και εν μέσω capital controls.
Κατ’ ουσίαν αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης του δημάρχου Πέλλας κου Γρηγόρη Στάμκου. Όταν επισκέφθηκε το σχολείο μας στα μέσα του προηγούμενου Ιούνη, αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα βλέποντας όλες τις αίθουσες να γεμίζουν νερά από τις πολλές βροχοπτώσεις
και χωρίς ενδοιασμούς σκέφθηκε να προχωρήσει όχι στην επισκευή της στέγης που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 60 παρά στην πλήρη αντικατάστασή της με καινούρια στέγη κάτι που φάνταζε τότε από πολύ δύσκολο έως αδύνατο.
Ξεπερνώντας γρήγορα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες άρχισαν σχεδόν αμέσως οι εργασίες. Αξίζει να πούμε πως δεν υπήρξε μέρα που να μην περάσει ο δήμαρχος από το σχολείο για να παρακολουθεί την πορεία του έργου από κοντά και να επιλύει τα όποια επιμέρους προβλήματα παρουσιάζονταν.
Ο διευθυντής του σχολείου κος Κυριάκος Χατζηγεωργίου, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών ευχαριστούν θερμά το δήμαρχο Πέλλας για την αποφασιστικότητά του, τον αντιδήμαρχο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Πέλλας κο Κώστα Δεληγιαννίδη για την παρακολούθηση του έργου σ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής μέχρι την αποπεράτωση καθώς και τον αντιδήμαρχο Γιαννιτσών Θανάση Επιτροπάκη για τη σημαντική συμβολή του στο όλο εγχείρημα.
Ευχαριστούμε επίσης την Κατασκευαστική Εταιρία Ανδρονικίδη για τη συνέπειά της, είναι κάτι που πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν έχουμε συνηθίσει στην πατρίδα μας, να τελειώνει δηλαδή ένα έργο στην ώρα του.
Τέλος ευχαριστούμε τους ελαιοχρωματιστές του δήμου που με τα χρώματά τους ομόρφυναν τον εσωτερικό χώρο στου σχολείου και τις κυρίες της καθαριότητας από το δήμο, με πρωταγωνίστρια την κα Μαρία Καρυπίδου υπεύθυνη καθαριότητας του σχολείου μας που επί πολλές ημέρες και ώρες δούλευαν ακατάπαυστα για να γίνουν όλα στην ώρα τους.
Στις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και με τις ευχές της εκκλησίας αλλά και όλων των εμπλεκόμενων πιστεύουμε σε μια καλή, δημιουργική και αποτελεσματική σχολική χρονιά.


Δημήτρης Καρατσαλιώτης
                                                                    εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου