Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σχεδιάζουν πτήσεις των 69 δολαρίων από ΗΠΑ για Ευρώπη!



Εισιτήρια απλής μετάβασης από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη στην τιμή των 69 δολαρίων ευελπιστεί να αρχίσει να πουλά το 2017 η Norwegian Air Shuttle, πραγματοποιώντας πτήσεις από αεροδρόμια με χαμηλά τέλη, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλός της Μπγιορν Τσος.

Η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη εξετάζει να εντάξει στα δρομολόγια της πτήσεις προς το Εδιμβούργο, αλλά και το Μπέργκεν της Νορβηγίας από αμερικανικά αεροδρόμια που σήμερα έχουν από ελάχιστες έως και καθόλου διεθνείς πτήσεις, όπως το Westchester County στη Νέα Υόρκη και το Bradley στο Κονέκτικατ, επισήμανε ο Τσος.


Οι μέσες τιμές σε αυτές τις πτήσεις ενδέχεται να είναι κοντά στα 300 δολάρια για εισιτήρια μετ’ επιστροφής, ανέφερε ο Τσος, συγκριτικά με πολλές τιμές εισιτηρίων της Norwegian που κοστίζουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 500 δολάρια λόγω των υψηλότερων τελών σε αεροδρόμια με πολλή κίνηση.

Τα πλάνα αυτά εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της εταιρίας να μειώσει τις τιμές και να κερδίσει μερίδιο αγοράς έναντι των αεροπορικών εταιριών που κυριαρχούν στις υπερατλαντικές πτήσεις.

Ενώ άλλες εταιρίες όπως η γερμανική Lufthansa πετούν σε εκατοντάδες προορισμούς με ενδιάμεσες πτήσεις, η Norwegian σκοπεύει να κάνει πιο συνηθισμένες τις απευθείας πτήσεις σε μικρές πόλεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάτι που κρατά το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

«Νομίζω ότι θα δείτε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση μέσα σε πέντε χρόνια» είπε ο Τσος. «Τι θα συμβεί (στη Lufthansa) όταν όλοι αρχίσουν να πετούν απευθείας;»

Μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει τη σύσταση τελωνειακών σταθμών σε αμερικανικά περιφερειακά αεροδρόμια, κάτι που θα χρειαστεί την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, αν και ο Τσος είναι βέβαιος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να διευθετηθεί.

Η Norwegian, επισημαίνει το Reuters, δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρία που προσφέρει φθηνά εισιτήρια για υπερατλαντικές πτήσεις. Πρόσφατα, η ισλανδική Wow Air πρόσφερε εισιτήρια απλής μετάβασης μεταξύ Βοστώνης και Παρισιού στην τιμή των 99 δολαρίων.




newsbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου