Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σε αναβρασμό οι αγρότες, ενισχύονται τα μπλόκα



Στον κόμβο της Κουλούρας εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, με το μπλόκο να ενισχύεται συνεχώς, όπως λένε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης και ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προωθούνται και κυρίως για ζητήματα ασφαλιστικά και φορολογικά και τονίζουν ότι εάν ψηφιστούν ως έχει "τότε ο πρωτογενής τομέας έσβησε".


Παναγροτικό συλλαλητήριο στην Κρήτη

Αναβρασμός και στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης λόγω του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο.

Αγρότες από κάθε γωνιά του νησιού θα συγκεντρωθούν με τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ τους στις 11:00 το πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανοιχτής συνέλευσης θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και στα επόμενα 24ωρα.

Το πιθανότερο είναι το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, τον τελικό προορισμό της οποίας θα αποφασίσουν οι αγρότες στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο πρώτος στόχος είναι η συμμετοχή, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού ήδη σε πολλά χωριά της ενδοχώρας ετοιμάζεται οργανωμένη «άνοδος» προς το Ηράκλειο, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών.

Δεύτερος στόχος είναι ο … ήχος των τρακτέρ της Κρήτης και τα συνθήματα των αγροτών να φτάσουν μέχρι την Αθήνα και το κυβερνητικό επιτελείο, στέλνοντας μήνυμα έντονης δυσαρέσκειας και αναβρασμού για τη σκληρή φορολογία που οδηγεί στην εξαφάνιση και αλλοίωση του πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό, την έρευνα και τεχνολογία και τη ναυτιλία, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Cretapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου