Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Πιθανές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και από φέτος



«Γκάζι» για την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας, ακόμη και από το τρέχον έτος, πατά η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, καθώς όπως δήλωσε σε όσους παραπονιούνται για ενδεχόμενες αλλαγές στα τέλη για τα «καθαρά αμάξια», αντιτάσσει ανάλογα παράπονα που έχουν και οι πολύτεκνοι για τα οχήματα που αγόρασαν και τώρα πληρώνουν φόρο.

«Αν προλάβουμε τις ημερομηνίες και βρούμε μια λύση και φέτος αλλιώς στο 2016» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός. Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πάντως ότι οι αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους εμπλεκόμενους παράγοντες της αγοράς.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο αναζητεί κίνητρα για να πάρουν πίσω τις πινακίδες που έχουν παραδώσει στην εφορία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χαμηλότερου κυβισμού.
Πρόσθεσε ότι ορισμένες εταιρείες εισαγωγής αυτοκίνητων, θυγατρικές άλλων εταιρειών, τιμολογούν διαφορετικά τα αυτοκίνητα από ό,τι οι άλλοι έμποροι, και αυτό είναι εν γνώση του ΥΠΟΙΚ.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς είναι τεράστια πρόκληση, και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μαζέψει έσοδα.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι στα ξημερώματα, αλλά μόνο στα γραφεία επιχειρήσεων, εκτός αν στα ένας γιατρός ή ένας μηχανικός έχει δηλώσει μέρος του σπιτιού του ως επαγγελματική στέγη. «Θα πάμε και εκεί, αλλά δεν πάμε στα σπίτια του κόσμου, στόχος μας είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις» ξεκαθάρισε.
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί «ηλεκτρονικού κοριού» διευκρίνισε ότι το υπουργείο θα προχωρά σε διασταύρωση όλων των στοιχείων χρησιμοποιώντας όλες τις πηγές δεδομένων όπως το περιουσιολόγιο.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου