Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Γιώργος Καρασμάνης: Αποτρέψτε το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στην Πέλλα



Με αφορμή την έντονη φημολογία για επικείμενη μεταφορά της στρατιωτικής μονάδας 162 Α/Κ ΜΒΠ που εδρεύει στα Γιαννιτσά με σκοπό να δημιουργηθεί στη θέση της Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει σοβαρότατες αντιδράσεις και έκδηλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρου του Ν. Πέλλας, οι οποίοι στα τελευταία χρόνια της κρίσης,
έχουν ήδη υποστεί περεταίρω σοβαρά οικονομικά πλήγματα από την κατάργηση μιας σειράς στρατιωτικών μονάδων, όπως η 34η Ταξιαρχία, το 34ο(2010), Τάγμα υποστήριξης της Σκύδρας (2010), το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γιαννιτσών κλπ.
Δεδομένο λοιπόν είναι ότι ο Ν. Πέλλας είναι ο μόνος από τους Παραμεθόριους που έχει υποστεί τέτοια πρωτοφανή αποψίλωση στη λειτουργία στρατιωτικών μονάδων, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού των κατοίκων, αλλά και δυσμενέστατες επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα και δραστηριότητα, αφού χάθηκαν μονομιάς από την τοπική οικονομία εκατοντάδες άνθρωποι, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες που έδιναν ζωή και κίνηση στην αγορά χωρίς να υπολογίζουμε τις εκατοντάδες ενδεχομένως και χιλιάδες των επισκεπτών, οικογενειών, συγγενών και φίλων.
Δεδομένο επίσης είναι ότι το τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας δεν λύνεται με βεβιασμένες αποφάσεις που παίρνονται στο πόδι με κριτήρια τοπικιστικά και διάφορους τακτικισμούς, αλλά με σωστό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με τρόπο δίκαιο, αλλά και αντάξιο προς τον Πολιτισμό μας ως προς τη μεταχείριση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων.
Για τους λόγους αυτούς, ο Γιώργος Καρασμάνης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν άμεσα τις προθέσεις τους και ν’ αποτρέψουν το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη θέση της στρατιωτικής μονάδας 162 Α/Κ ΜΒΠ που εδρεύει στα Γιαννιτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου