Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ενισχύονται τα αναχώματα του Έβρου



Έργα της τάξης των 9 εκ ευρώ τα οποία «πήραν το πράσινο φως» από το υπουργείο υποδομών, αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες στον Έβρο προκειμένου να ενισχυθούν τα αναχώματα τα οποία καταστράφηκαν από τις περσινές πλημμύρες και να θωρακιστεί ο νομός από το ενδεχόμενο νέας απειλής.


«Η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Π.Ε. Έβρου καθώς υπήρχαν πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν κύκλο εμφάνισης 60 έως 100 έτη, δηλαδή πλημμυρικές παροχές που ξεπέρασαν τα 2.950 κυβ .μ το δευτερόλεπτο,» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημ. Πέτροβιτς στο περιθώριο συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Έβρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο τη λήψη αναγκαίων μέτρων πρόληψης αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο 2015-2016.

«Οι πρώτες σημαντικές παρεμβάσεις για το κλείσιμο των ρηγμάτων στον Έβρο έχουν γίνει και αυτό το διάστημα εκτελούνται εργασίες σε όλο το μήκος του νομού προκειμένου να ενισχυθούν τα αναχώματα και στα υπόλοιπα σημεία,» είπε ο κ. Πέτροβιτς και τόνισε πως « γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στα αναχώματα ώστε να είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενες νέες απειλές.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες που αφορούν στη διακρατική διαχείριση των υδάτων του Έβρου και των παραποτάμων του ,ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου τόνισε πως «έχουν γίνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη στις επαφές του με τη βουλγαρική και τουρκική πλευρά.

Ωστόσο το θέμα δεν αφορά μόνο την Περιφέρεια, η οποία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της πράττει τα δέοντα. Το θέμα αφορά τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Εξωτερικών, Άμυνας και Περιβάλλοντος των τριών χωρών, προκειμένου αυτά όλα που συζητούμε να γίνουν επιτέλους πράξη, μετά από πολλές δεκαετίες αδράνειας».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, εκπρόσωποι των Δήμων, του στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, του Γ.Ο.Ε.Β. και των Τ.Ο.Ε.Β., εθελοντικών οργανώσεων, και υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.




seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου