Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μωρό, κοριτσάκι και νεαρή γυναίκα χάθηκαν στα νερά της Λέσβου


φώτο αρχείου

Νεκροί ανασύρθηκαν από το αναποδογυρισμένο σκάφος με το οποίο έλπιζαν να φτάσουν στην Ελλάδα, μία νεαρή γυναίκα, ένα μωρό και ένα κορίτσι μόλις 3-4 ετών, σε ένα ακόμη φονικό ναυάγιο με μετανάστες που ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια, ελπίζοντας να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το νέο περιστατικό έγινε αντιληπτό από τις Αρχές της Λέσβου το μεσημέρι, όταν λίγο πριν τις δύο ειδοποιήθηκε το Λιμενικό ότι έχει εντοπιστεί ναυάγιο στην περιοχή Ακρα Κόρακα.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση των αγνοούμενων επιβαινόντων. Στην αναζήτησή από ελληνικής πλευράς και στον ελληνικό χώρο ευθύνης συμμετείχαν σκάφος του Λιμενικού, ελικόπτερο της Frontex και παραπλέον σκάφος.
Στις 6.30 το απόγευμα περίπου, εντοπίστηκε η λέμβος αναποδογυρισμένη και μισοβυθισμένη. Δύτες που συμμετέχουν στη διαδικασία αναζήτησης αγνοουμένων εντόπισαν μέσα στα νερά τρεις σορούς, μία γυναίκα, ένα μωρό και ένα μικρό κορίτσι, ηλικίας 3 ως 4 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο βρέθηκε μέσα σε καμπίνα.
Η λέμβος στην οποία επέβαιναν είχε ανατραπεί στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας και η τουρκική ακτοφυλακή είχε διασώσει 21 επιβαίνοντες το πρωί.
Οι τελευταίοι ωστόσο ανέφεραν ότι υπήρχαν ακόμη τρία άτομα στη λέμβο, τα οποία αγνοούνταν, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου