Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΝΔ: "Μήνυμα ενότητας" μετά τη θύελλα.Αντίπαλος μας μόνο ο Τσίπρας λένε οι τέσσερις.


Συνάντηση των  υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με στόχο την επαναφορά της ηρεμίας στις τάξεις του κόμματος, μετά την ένταση που σημειώθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ. Μετά το πέρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η "συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα, η χθεσινή μέρα είναι παρελθόν. Η ΝΔ προχωρά μπροστά ενωμένη, αυτό θέλει η βάση της ΝΔ και αυτό θέλει και η Ελλάδα", για να προσθέσει ότι "συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία με την τήρηση του καταστατικού". Επισήμανε ότι οι υποψήφιοι στέλνουν "μήνυμα ενότητας",
συμπληρώνοντας ότι εκδόθηκε δελτίου Τύπου που θα υπογράφουν και οι τέσσερις". "Προχωράμε μπροστά ενωμένοι. Στις 22 Νοεμβρίου οι εκλογές, 3 ευρώ η συμμετοχή", κατέληξε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πιθανόν να υπάρχει μια παράταση δύο ημερών για την επιλογή της εταιρείας που θα τρέξει το έργο. "Επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφωνία, η ΝΔ προχωρά ενωμένη", δήλωσε.

Το κοινό δελτίο Τύπου
Σε κοινή τους δήλωση τονίζουν πως "ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού".
Μάλιστα θέλησαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα τονίζοντας πως "αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου".

Στη συνέχεια διεξήχθη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου.
Προϋπόθεση για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.
"Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί", είπε ο πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.
Παράλληλα τόνισε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος και πως με αυτή την ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος μπήκε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Πηγές από την πλευρά Τζιτζικώστα σημειώνουν ότι με όσα έγιναν, ο κ. Μεϊμαράκης απώλεσε το δυνατό του επιχείρημα ότι αυτός είναι ο μόνος εγγυητής της ενότητας της παράταξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του καταστατικού, καλώντας την να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο, μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συνάντηση των τεσσάρων συνυποψηφίων πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ και δήλωσε: "Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλον τον κόσμο, ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, για την εικόνα που έδωσε χθες η ΝΔ. Δεν είναι αυτά τα προβλήματα του κόσμου και δεν είναι αυτή η πραγματική ΝΔ που θέλουμε".

Πρόταση Σαλμά για αναβολή εκλογής αρχηγού
Θέμα αναβολής της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία μέχρι το Μάρτιο αναμένεται να θέσει ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Σαλμάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς θα υπενθυμίσει την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής, την οποία είχε εγκρίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εκλογές τον Μάρτιο, ενώ θα τονίσει πως το χρονικό διάστημα των εφτά ημερών που είχαν στην διάθεσή τους οι πιθανοί υποψήφιοι για την συλλογή υπογραφών ήταν πολύ μικρό.
Επίσης, θα τονίσει πως δεν έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων πριν την συλλογή υπογραφών.
Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρότασή του, θα ζητήσει το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί να εγκριθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι έντονα αντέδρασαν στην πρόταση Σαλμά οι υποψήφιοι Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου