Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Σηφάκης: Η Ελλάδα παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας



Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η ανάθεση από την Βουλή της εκπροσώπησης της στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών.
Αυτές τις στιγμές η σκέψη σου πρώτα πηγαίνει  στους αφανείς ήρωες που πολέμησαν ηρωϊκά και πολλοί εξ αυτών έδωσαν και την ζωή τους για να είμαστε εμείς και τα παιδιά μας σήμερα ελεύθεροι. Τους αξίζει αιώνια τιμή και ευγνωμοσύνη.
Μετά σκέφτεσαι την σημερινή κατάσταση της  χώρας μας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Σε μια περίοδο που στην γειτονιά μας εξελίσσονται τρείς μεγάλες κρίσεις ( Ουκρανική, Συρία και Λιβύη), συνεχίζεται η κατοχή της Βόρειας Κύπρου και ακόμη είναι σε πλήρη εξέλιξη το τεράστιο ζήτημα των προσφυγικών ροών που επηρεάζει τις εξελίξεις στην περιοχή.
Η  χώρα μας οφείλει να είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας μέσα από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που να προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα και να παλεύει για την ισότιμη θέση της στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές  γίγνεσθαι.
Ακόμη σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης ο λαός μας παλεύει και θα παλέψει ( μαζί με την κυβέρνηση του) για την πλήρη επαναφορά της εθνικής της κυριαρχίας , με την όσο το δυνατόν, ταχύτερη απαλλαγή μας από την επιτροπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου