Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Την ρωτούσαν συνέχεια «πότε θα κάνει παιδιά». Τους έδωσε μια φοβερή απάντηση!



Ακόμη κι αν δεν αποτελεί μεγάλο θέμα για εσάς, μπορεί να είναι για το πρόσωπο που ρωτάτε.

Η Emily Bingham είναι μια 33άχρονη δημοσιογράφος και σύμβουλος των Μέσων Μαζικής Δικτύωσης από το Ann Arbor του Michigan. Πρόσφατα τράβηξε την προσοχή του κόσμου εξαιτίας ενός post της στο Facebook σχετικά με τους ανθρώπους που κάνουν ερωτήσεις για θέματα γονιμότητας και αναπαραγωγής.




Στις 20 Σεπτεμβρίου δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα υπερηχογράφημα και έγραψε την άποψή της σχετικά με τις πολλές ερωτήσεις που δέχονται οι γυναίκες για την αναπαραγωγή.



Το σχόλιό της ήταν :
Γεια σε όλους! Τώρα που τράβηξα την προσοχή σας με αυτή ΤΥΧΑΊΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΥΠΕΡΉΧΟΥ από την Google, αυτό είναι απλά ένα φιλικό μήνυμα πως η αναπαραγωγή και τα σχέδια για τις αποφάσεις των ανθρώπων δεν είναι δική σας δουλειά. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΆ
Πριν ρωτήσετε το νεαρό παντρεμένο ζευγάρι που ίσως είναι μαζί για πάντα πότε τελικά θα αρχίσουν να κάνουν οικογένεια…. Πριν ρωτήσετε τους γονείς ενός μόνου παιδιού πότε η μικρή αδερφή ή ο μικρός αδερφός του θα είναι στα σκαριά… Πριν ρωτήσετε μια/ έναν  μόνη/ μόνο  γυναίκα/ άνδρα 30 ετών  πότε και αν σκοπεύσει να κάνει παιδιά γιατί, ξέρετε, ο χρόνος περνά… απλά σταματήστε. Παρακαλώ σταματήστε.
Δεν ξέρετε ποιος αγωνίζεται με προβλήματα υπογονιμότητας ή θρηνεί για την αποβολή ή ασχολείται με προβλήματα υγείας. Δεν ξέρετε ποιοι έχουν προβλήματα στη σχέση τους ή αν βρίσκονται κάτω από μεγάλο άγχος ή αν απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.  Δεν ξέρετε ποιος είναι έτοιμος να κάνει παιδιά ή περισσότερα παιδιά. Δεν ξέρετε ποιος έχει αποφασίσει πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα ή ποτέ δεν θα είναι.  Δεν ξέρετε πως μια φαινομενικά αθώα ερώτηση ίσως προκαλέσει θλίψη, πόνο, άγχος ή απογοήτευση σε κάποιον.
Σίγουρα, σε κάποιους ανθρώπους αυτές οι ερωτήσεις ίσως να μην προκαλέσουν κανένα συναίσθημα- αλλά μπορώ να σας πω από τις δικές μου εμπειρίες και από αυτές που άκουσα από πολλές φίλες πως είναι περισσότερο πιθανόν να προκαλέσουν.
Το post έγινε viral και έχει δημοσιευθεί 40.000 φορές. Επίσης έχει λάβει πολλές απαντήσεις που είναι απίστευτα υποστηρικτικές.

Η Bingham είπε στο BuzzFeed πως το θέμα είναι προσωπικό γιατί της έχουν κάνει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια της.
«Από τότε που ήμουν περίπου 25 ετών μέχρι τα 30 οι άνθρωποι με ρωτούσαν αν ήθελα να κάνω παιδιά και αν ναι, πότε θα το έκανα.»


Επίσης ανέφερε πως οι ερωτήσεις αυτού του τύπου έχουν επηρεάσει κόσμο που γνωρίζει η ίδια.
«Επίσης έχω ακούσει από φίλους που έχουν αγωνιστεί για να αποκτήσουν παιδί ή έχουν θρηνήσει για τις αποβολές τους πόσο οδυνηρό μπορεί να γίνει όταν πρέπει να σηκώσουν σιωπηλά αυτό το βάρος μόνοι τους ή όταν η οικογένεια γίνεται εχθρική για το πότε επιτέλους θα κάνουν ένα μωρό.»
Ο στόχος της συγκεκριμένης δημοσίευσης ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.
«Ο στόχος μου ήταν να κάνω τους ανθρώπους να γνωρίζουν πόσες διαφορετικές εμπειρίες μπορεί να έχουν βιώσει κάποιοι άνθρωποι και να κάνουν ένα βήμα πίσω αφήνοντάς τους να αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν μόνοι ή να κάνουν παιδιά.»
Προς το τέλος του κειμένου, η γυναίκα πρόσθεσε ερωτήσεις που θα έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι.
«Αν είστε παππούς και γιαγιά, ή ένας καλοπροαίρετος φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας ή ένας αδιάκριτος γείτονας, δεν είναι δική σας δουλειά. Ρωτήστε κάποιον με τι είναι ενθουσιασμένος αυτή τη στιγμή. Ρωτήστε τους ποιο είναι το καλύτερο μέρος της ημέρας τους.»
«Αν κάποιος θέλει να σας ενημερώσει για κάτι τόσο προσωπικό όσο τα σχέδιά του για το αν θέλει να κάνει ή όχι παιδιά,  θα σας πει. Αν είστε περίεργοι, περιμένετε και αφήστε τους να το κάνουν με δική τους επιλογή, αν και όταν είναι έτοιμοι.»

«Ακόμη κι αν αισθάνεστε πως δεν είναι μεγάλη υπόθεση για σας, θα μπορούσε να είναι για το πρόσωπο που ρωτάτε.»

 tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου