Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Σηφάκης: Συναντήσεις σε Υπουργεία για ζητήματα Έδεσσας μαζί με τον Δήμαρχο Τάκη Γιάννου και εργαζόμενους



Στην συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης ( Πέλλα) και Φρόσω Καρασαρλίδου ( Ημαθία), ο δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου και εκπρόσωποι εργαζομένων στους Καταρράκτες Έδεσσας και Βέρμιο Αγ. Νικολάου Νάουσας.
Παρουσιάστηκε πρόταση τροπολογίας που υποβλήθηκε από την ΚΕΔΕ για την επίλυση του προβλήματος των εργαζόμενων στις «Δημοτικές» ΑΕ που τίθενται σε εκκαθάριση καθόσον η προγενέστερη τροπολογία που ψηφίστηκε είχε προβλήματα νομικά και με το Γενικό Λογιστήριο.
Η νέα πρόταση τροπολογίας ( την οποία επεξεργάστηκε η ΚΕΔΕ) παρουσιάστηκε σήμερα από τους προαναφερόμενους και χθές από την κα Τζάκρη στον Υπουργό.
Γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης του τρόπου «μεταφοράς» των εργαζομένων στους οικείους Δήμους με τρόπο που να μην δημιουργούνται νομικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα και παράλληλα να διασφαλίζεται η εργασία των εργαζομένων στις τέως «Δημοτικές» ΑΕ. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά η υπόσχεση του Υπουργείου ήταν ότι θα επιδιώξουν την άμεση επίλυση του.
Στην συνάντηση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντοπίστηκαν σημαντικά προβλήματα με την ανταπόκριση υπηρεσιών του Υπουργείου που έφεραν καθυστερήσεις, παρά την ωριμότητα του έργου. Αποφασίστηκε η καλή συνεργασία από εδώ και πέρα Υπουργείου, βουλευτή και Δήμου για την προώθηση του το ταχύτερο δυνατόν με στόχο να ενταχθεί στον προϋπολογισμό των έργων του Υπουργείου για το 2016 με στόχο την κατασκευή του το 2017. Απόφαση του βουλευτή και του Δημάρχου είναι να διεκδικηθεί η κατασκευή του όσο γίνεται συντομότερα με δεδομένη την αναγνώριση από το Υπουργείο της σημαντικής καθυστέρησης στην ανταπόκριση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου