Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Της μουρλής στη ΝΔ.Τα "γαλλικά" του Μεϊμαράκη για την "μαϊμού" Παπαμιμίκο.



Κόκκινο φαίνεται πως έχει χτυπήσει το θερμόμετρο στη Συγγρού ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" ο υπηρεσιακός πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος σε Παπαμιμίκο και Τσιμάρα χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως
«αρχ...», «μαλ...», «μουν[...]πανο» καθώς τους θεωρεί υπεύθυνους για την τροπή που έχουν πάρει οι συζητήσεις στην ΚΕΦΕ.
«Τρώνε σκοπίμως το χρόνο, για να καλύψουν τις μαϊμουδιές που ετοιμάζουν με την εταιρεία που έχουν ήδη επιλέξει για να βγάλουν λεφτά, αλλά και το αποτέλεσμα που θέλουν» ήταν ο ισχυρισμός του περιβάλλοντος Μεϊμαράκη. Υποστήριξαν ότι ο κ. Τσιμάρας, σε προηγούμενη συνεδρίαση, είπε ότι έχει βρει την εταιρεία που θα οργανώσει την ψηφοφορία, ενώ καταμαρτυρούσαν στο γραμματέα του κόμματος για «σκόπιμες διαρροές» σε βάρος του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο εμφάνιζε να θέλει υψηλή συνδρομή για όσους δεν είναι μέλη της ΝΔ και να πάνε να ψηφίσουν τη μέρα που θα στηθούν οι κάλπες.
«Εμείς ποτέ δεν βάλαμε θέμα για τη συνδρομή», έλεγαν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη. «Το μόνο ζήτημα που βάλαμε είναι η διασφάλιση της διαδικασίας με την διαφανή επιλογή της εταιρίας, η οποία θα μας προτείνει την ημερομηνία που θα γίνει η εκλογή, τις κάλπες που θα στηθούν και το κόστος που θα έχει όλη η οργάνωση για να αποφασίσουμε στη συνέχεια το ύψος της συνδρομής που θα πληρώσουμε».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής του στη Δικαιοσύνη εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη άφησε ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ που τελείωσε προ ολίγου.
Η δήλωση του κ.Τσιμάρα έχει ως εξής:
"Μετά την αναίτια , υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκα σήμερα το μεσημέρι από τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Δηλώνω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου η οποία είναι γνωστή σε όλους στη διάρκεια της σαραντάχρονης διαδρομής μου στη φιλελεύθερη παράταξη. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου".
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της ΝΔ που μια εσωκομματική διαμάχη τείνει να καταλήξει στα δικαστήρια.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας συνεδρίασε σήμερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αποφάσισε τα εξής:
1. Ομόφωνα αποφάσισε, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι  οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.
2. Ομόφωνα αποφάσισε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.
3. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου