Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Απίθανος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ."Ο ΦΠΑ στα φροντιστήρια δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας!"



Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Σεβαστάκη, σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς -ούτε λίγο, ούτε πολύ- είπε ότι η επιβολή δεν θα θίξει... τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο Mega, και αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, ο κ. Σεβαστάκης είπε: "Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων. Επομένως δεν έχει και κανένα λόγο να το πάρει πίσω".

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, καθώς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν (πρέπει να) νομοθετεί μόνο για τους ψηφοφόρους της, αλλά για το σύνολο των πολιτών της χώρας.

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης, ωστόσο, επισήμανε, με μπόλικο κυνισμό, ότι το μέτρο δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δήλωνε ότι είναι πρόβλημα των γονιών, που αποφασίζουν να στείλουν τα παιδιά τους, σε ιδιωτικά και όχι δημόσια σχολεία.

"Η επιλογή που κάνουν οι γονείς για ιδιωτική εκπαίδευση είναι απόλυτα σεβαστή", είπε, προσθέτοντας: "Η επιλογή αυτή έχει κόστος, το οποίο δεν μπορεί να συμμεριστεί η πολιτεία και πρέπει να το αναλάβει η οικογένεια. Εγώ στέλνω το παιδί του στο δημοτικό της γειτονιάς".

 Μάλιστα χαρακτήρισε "πενταροδεκάρες" την επιβάρυνση που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα βάρη σε ετήσια βάση έως και 1.690 ευρώ σε μια οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου