Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.Ιωήλ (εικόνες)



Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, μνήμη του αγίου και ενδόξου προφήτου Ιωήλ, εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τα ονομαστήριά του.

Την Κυριακή 18/10 το απόγευμα τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ παράστησαν και οι Σεβ. Μητροπολίτες Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε σε τρεις
βασικές αρετές με αφορμή ένα θαύμα του προφήτου Ηλιού: την βαθιά πίστη στον Θεό, την αδιάλειπτη προσευχή και επικοινωνία με τον Θεό και την αληθινή αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Ανθρώπους με τέτοια χαρακτηριστικά, κατέληξε, χρειαζόμαστε σήμερα.


Κατά την ημέρα της εορτής, Δευτέρα 19/10, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Βεροίας κ. Παντελεήμων, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Κοζάνης κ. Παύλος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος και ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Μετείχαν επίσης πολυάριθμοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης και άλλων Μητροπόλεων καθώς και μεγάλος αριθμός πιστών. Μεταξύ των εκπροσώπων των αρχών και των φορέων της περιοχής παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, οι βουλευτές κ.κ. Ι. Σηφάκης και Γ. Καρασμάνης.
 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στους αληθινούς προφήτες, στο έργο τους και ιδιαίτερα στον προφητικό λόγο του τιμωμένου προφήτου Ιωήλ, ο οποίος προανήγγειλε την θεία σάρκωση και την έλευση του Αγίου Πνεύματος. Τέλος σημείωσε ότι και στο πρόσωπο του εορτάζοντος ποιμενάρχου συγκεντρώνονται αρετές και χαρίσματα που αποτελούν προϋποθέσεις της προφητικής αποστολής.

Κατά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης ευχαρίστησε θερμά τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλους τους παρισταμένους. Στη συνέχεια δέχθηκε ευχές στο Μητροπολιτικό οίκημα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου