Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Δύο ακόμη σημαντικές αλλαγές στα capital controls



Δύο ακόμη αλλαγές στα capital controls εισάγονται με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πρόκειται για ρυθμίσεις που αφορούν σε μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, αίρεται το πλαφόν των 1.800 ευρώ ανά πελάτη όσον αφορά στην "είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους (σ.σ πελάτες των τραπεζών) − πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των 1.800 ευρώ ανά πελάτη τους − δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα". Τώρα δεν
ισχύει χρηματικός περιορισμός.

Επίσης, ορίζεται ότι επιτρέπονται συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ η καθεμία ανά ημέρα και ανά πελάτη.

Η απόφαση προηγουμένως ανέφερε:

"Συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ η καθεμία, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου