Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά.Τα "κόκκινα" δάνεια ξεπουλούνται σε ξένα funds



Ανοιχτό  αφήνει το ενδεχόμενο να πουληθούν τελικά κόκκινα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια νοικοκυριών σε ξένα funds, για πρώτη φορά ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.
«Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, σημειώνοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Παρότι η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει σε όλους τους τόνους ότι καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να αποκλειστεί η μέθοδος πώλησης κόκκινων δανείων για τα νοικοκυριά, τώρα δεν αποκλείει με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό το ενδεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε δηλώσειότι: «Τα “κόκκινα” δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα funds».
Από τα κόκκινα, το 35% αφορούν στη στέγη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 5% σε καταναλωτικά και το 65% αυτών προέρχονται από μεγάλες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο συνάντησης της με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, από το σύνολο των δανείων, το 50% έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα».  Αυτό ισοδυναμεί με «μαύρη τρύπα» βάθους… 100 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου