Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Σοκ: Προστασία μόνο για 30% των δανειοληπτών;



Αίσθηση και ανησυχία σε χιλιάδες δανειολήπτες έχει προκαλέσει αποκάλυψη του ΜΝΙ σχετικά με τους πλειστηριασμούς. Επικαλείται έγγραφα από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του EWG, του Eurogroup και του Ecofin, όπου απερρίφθη ελληνική πρόταση για προστασία από τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του 65% των δανειοληπτών.
Με βάση την αναθεωρημένη πρόταση -που περιλαμβάνει επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών- "ο πραγματικός αριθμός όσων έχουν πλήρη προστασία θα είναι 25-30%".


Υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι οι πιστωτές θέλουν μόνο το περίπου 25% των δανειοληπτών να καλύπτονται από τον αναθεωρημένο νόμο και σταδιακά αυτός να αρθεί έως τον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με το ΜΝΙ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι αποδέχεται πως η συμφωνία του Ιουλίου σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ήταν καθαρή και η Ελλάδα χρειάζεται να κινηθεί προς την θέση των Θεσμών.

Η πρόταση, μάλιστα, της Κομισιόν για μείωση του ποσοστού των δανειζόμενων που προστατεύονται από το νόμο στο 55%, απορρίφθηκε από το Eurogroup ως πολύ γενναιόδωρη.

Από την πλευρά του, ο Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι μεγάλη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου