Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τα 5 απλά κόλπα για να αποφύγετε την παχυσαρκία



Η παχυσαρκία είναι η πέμπτη πιο συχνή αιτία θανάτου, με τουλάχιστον 2,8 εκατ. ενήλικες να πεθαίνουν κάθε χρόνο και περισσότερα από 40 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.Οι αριθμοί φαίνονται τρομακτικοί μιας και η παχυσαρκία είναι κάτι που μπορεί να καταπολεμηθεί. Ολοι μιλούν υγιεινό τρόπο ζωής και πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί. Κάποιοι τα έχουν καταφέρει, κάποιοι προσπαθούν, ενώ άλλοι έχουν αφεθεί, καθώς πιστεύουν πως δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν.

Για όλα, όμως, τα πράγματα υπάρχει τρόπος, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Κρατηθείτε υγιείς με απλούς και εύκολους τρόπους.
  • Ακολουθήστε μια πιο υγιεινή διατροφή
Δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες ή να αποκλείσετε ομάδες τροφών για να ρυθμίσετε το βάρος σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε πιστοί σε μια ισορροπημένη διατροφή. Το ιδανικό θα ήταν να την ενισχύσετε με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα αποφεύγετε τα λίπη και το πρόχειρο φαγητό.
  • Κινηθείτε
Ανεξάρτητα από το βάρος σας, η τακτική άσκηση είναι απαραίτητο να παραμείνετε υγιείς. Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας ή έντονης άσκησης, όπως τρέξιμο ή ποδηλασία. Αν είστε υπέρβαροι και θέλετε να χάσετε κιλά, ασκηθείτε για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Δείτε λιγότερη τηλεόραση
Δεν χρειάζεται να χάνετε τη μέρα σας μπροστά στην τηλεόραση, παρακολουθώντας εκπομπές ή παίζοντας. Αναζητείστε τρόπους να παραμείνετε δραστήριοι. Αυτό κυρίως ισχύει για τα παιδιά, τα οποία κάθονται αρκετές ώρες καθηλωμένα σε μια καρέκλα είτε διαβάζοντας ή παίζοντας μπροστά σε μια οθόνη.
  • Κοιμηθείτε καλά
Η ποιότητα του ύπνου είναι σημαντική για τη ρύθμιση του βάρους. Μελέτες δείχνουν πως τα άτομα που τον στερούνται, τείνουν να καταναλώνουν ως και 300 θερμίδες περισσότερο από εκείνους που κοιμούνται καλά τη νύχτα. Το σώμα προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη ύπνου με την κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη.
  • Αντιμετωπίστε το άγχος
Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες αύξησης βάρους είναι το άγχος. Δυστυχώς, οι περισσότεροι παχύσαρκοι τρώνε «συναισθηματικό» φαγητό. Κάποιος που τρώει συναισθηματικά χρησιμοποιεί το φαγητό ως τρόπο αντιμετώπισης μιας κατάστασης στρες. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων προσπαθήστε να αποβάλλεται το άγχος σας με άλλους τρόπους, όπως ένας περίπατος ή ένα μασάζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου