Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Απ. Τζιτζικώστας: «Την Κυριακή αλλάζει σελίδα η Νέα Δημοκρατία»



Μήνυμα νίκης στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, με "αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία", έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, με την οποία ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία.
"Το μέλλον μας δεν είναι το παρόν τους. Θέλουμε μια Νέα Δημοκρατία που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους. Από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει. Από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της.
Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει. Γιατί θα τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια", είπε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: "Την Κυριακή, κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή για να φέρουμε την οριστική απαλλαγή της χώρας από την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύουν οι διαγραφές και οι παραιτήσεις βουλευτών, κάτω από το βάρος της ανικανότητάς της και της αποκάλυψης των ψευδών υποσχέσεών της στον ελληνικό λαό, είναι γεγονός και εξηγεί τον πανικό των συστημάτων, που θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία όρθια. Γι' αυτό και είναι ξεκάθαρο ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια μικρή και συρρικνωμένη Νέα Δημοκρατία, στάσιμη στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
Ο κ. Τζιτζικώστας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή και την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή και σημείωσε: "Ποιοι -αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας- από το 'κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη', δεν αφήνουν τελικά ούτε σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη;
Ως εδώ, τέτοια προκλητικά ψέματα δεν μπορούν άλλο να λέγονται".
Κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές της Κυριακής, γιατί μόνον έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα στην παράταξη και τη χώρα. Τους ζήτησε να πουν "ένα βροντερό όχι στη σιωπή και την απομόνωση, που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στον κόσμο της παράταξης" και υπογράμμισε: "Εσείς όμως είστε η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας. Αρνηθείτε αυτούς που σας αρνούνται. Αγνοήστε αυτούς που σας αγνοούν. Γυρίστε την πλάτη σε όσους δεν θέλουν μεγάλη και ισχυρή τη Νέα Δημοκρατία. Σηκώστε ψηλά, τη σημαία των κοινών μας αγώνων. Σας καλώ όλους, όλα τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλους εκείνους που απογοητεύσαμε και απομακρύναμε: Ελάτε να ψηφίσετε την Κυριακή και καλέστε όλους τους φίλους και συμμαχητές μας. Είναι η ώρα τώρα, που εσείς αποφασίζετε και θέλουν δεν θέλουν θα σας ακούσουν. Δεν είστε δεδομένοι για κανέναν. Οι αβόλευτοι δεν παίρνουν γραμμή από τους βολεμένους. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα".
Ο κ. Τζιτζικώστας διαχώρισε τις θέσεις του από των άλλων υποψηφίων για την προεδρία της Ν.Δ. και μίλησε για το πώς μπορεί να γίνει μεγάλη η κεντροδεξιά παράταξη, λέγοντας: "Δεν είναι ο νεοφιλευθερισμός ο δρόμος μας. Ούτε μια ακραία ρητορική που μας απομακρύνει από τις αξίες που πάντα πρεσβεύαμε. Μόνο με τις μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες θα ξανακάνουμε την παράταξη μας, μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα απευθύνεται σε όλους. Όχι σε υποσύνολα. Μόνο αν δουλέψουμε έξω από τους αυτοματισμούς του χθες. Μόνο αν η κοινωνία καταλάβει ότι... καταλάβαμε και δεν επιμένουμε σε μια πραγματικότητα που δεν αντιστοιχεί σε όσα ζει η κοινωνία. Μόνο αν η νέα Νέα Δημοκρατία δεν κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, δεν τους διχάζει, δεν κοιτάει την μία κοινωνική ομάδα να συγκρούεται με την άλλη, γιατί φίλες και φίλοι αρκετά με τις διαιρέσεις, αρκετά με τις αφαιρέσεις. Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε δυνάμεις, να πιστέψουμε στους Έλληνες, και να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας, μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε".
Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ειδική αναφορά στους Θεσσαλονικείς και τους Μακεδόνες υποστηρικτές και φίλους του. «Μακεδόνες, Θεσσαλονικείς, συμπολίτες μου, δυο λόγια από την καρδιά μου. Αισθάνομαι συγκίνηση για τη συγκλονιστική σας παρουσία. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για την υποστήριξή σας. Αυτή η σχέση, η σχέση μας, δυναμώνει ακόμα περισσότερο. Από εδώ ξεκίνησα. Και πριν ενάμιση χρόνο δώσαμε μαζί δύσκολες μάχες. Αγωνιστήκαμε απέναντι σε όλα τα συμφέροντα, απέναντι σε όλους τους μηχανισμούς. Κερδίσαμε μαζί νίκες, χτίσαμε μαζί την πιο μεγάλη κοινωνική συμμαχία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Σε λίγες μέρες θα κάνουμε την ανατροπή. Γκρεμίζουμε τα συστήματα και τους μηχανισμούς. Μαζί θα είμαστε και πάλι νικητές. Ζήτω η Μακεδονία. Ζήτω η Ελλάδα».
Μέλη της ΟΝΝΕΔ επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στον Απόστολο Τζιτζικώστα καταλαμβάνοντας την κερκίδα απέναντι από τον ομιλητή και φωνάζωντας το σύνθημα "Η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη".
Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεζυρόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, οι αντιπεριφερειάρχες όλων την Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Ορφανός, Κώστας Κιλτίδης, Δημήτρης Γαλαμάτης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Ηλίας Φωτιάδης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν. Δημοκρατίας Μηνάς Σαμαντζίδης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου