Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Δημ.Παράταξη «Πέλλα για όλους»



Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης « ΠΕΛΛΑ για όλους», ο επικεφαλής Στάθης Καστερίδης κατάθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας (Τετάρτη, 11/11/2015) πρόταση για ψήφισμα που αφορά την γενοκτονία των Ποντίων, που έγινε ομόφωνα αποδεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιου.
Το ΔΣ Πέλλας καταδικάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη.  Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη με τις οποίες αμφισβητεί το χαρακτηρισμό «Γενοκτονία» για την εθνοκάθαρση των Ελλήνων του Πόντου, θεωρούμε ότι είναι ατυχείς, προσβλητικές και αντιεπιστημονικές. 
Επί πλέον εκθέτουν και την κυβέρνηση η οποία του ανέθεσε να διαχειριστεί τον καίριο τομέα της Παιδείας. Η δήλωσή του Αυτή αποτελεί ιδιαίτερα για τους έλληνες του Πόντου αλλά και για όλον τον Ελληνισμό μαύρη σελίδα αφού εκστομίσθηκε από κυβερνητικό εκπρόσωπο και μάλιστα Αριστερών Αποχρώσεων και Πεποιθήσεων που θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα αισθήματα για τους προσφυγικούς λαούς. 
Με την δήλωση του έδωσε στους κεμαλιστές και στους γκρίζους λύκους το δικαίωμα της αμφισβήτησης της γενοκτονίας, οι οποίοι εξολόθρευσαν, εξόντωσαν, εκτόπισαν, αφάνισαν τριακοσίους πενήντα τρεις χιλιάδες Έλληνες του Πόντου. Αποτέλεσμα ο εγκωμιασμός αυτού και των δηλώσεών του από τούρκικες εφημερίδες. Απόδειξη του μεγάλου ιστορικού ατοπήματος του είναι ότι η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον των Ελλήνων του Πόντου. Αναγνωρισμένοι τούρκοι ιστορικοί είναι αντίθετοι με τις δηλώσεις Φίλη και αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Οι δηλώσεις αυτές θέτουν σε αμφισβήτηση την ικανότητά του να διαχειριστεί τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Επίσης θέτουν σε αμφισβήτηση τη δυνατότητα ευθυκρισίας και αναγκαίας γνώσης, εφόσον αδυνατεί να ξεχωρίσει το νομικό όρο «γενοκτονία», από τον όρο «εθνοκάθαρση», που αποτελεί την περιγραφή της βίαιης πράξης. 
Να δηλώσουμε παράλληλα ότι σεβόμαστε το δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζει την όποια διαφορετική άποψη. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Φίλης έχει ένα θεσμικό ρόλο που αντικειμενικά τον θέτει σαφή όρια εντός των οποίων θα πρέπει να κινηθεί. Και εντός αυτών των ορίων εντάσσονται οι υποχρεώσεις σεβασμού των νόμων της ελληνικής πολιτείας. Θα έπρεπε στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι υπάρχουν δύο ομόφωνες αποφάσεις με τις οποίες η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τις γενοκτονίες που συνέβησαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά των Ελλήνων της Ανατολής, θεσπίζοντας δύο Ημέρες Μνήμης:
τη 19η Μαΐου για τη Γενοκτονία στον Πόντο και τη 14η Σεπτεμβρίου για το σύνολο της Μικράς Ασίας. 
Δεν θέλουμε και δεν επικροτούμε την εκμετάλλευση των δηλώσεων Φίλη από μερίδα πολιτικών και κομμάτων με παραληρήματα πατριδοκαπηλίας και με φασιστικές εκφράσεις και πράξεις βίας, καταδικαστέες  και κατακριτέες. 
Θεωρούμε ότι υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα με τις δηλώσεις αυτές και θα πρέπει να θέσει εαυτόν εκτός κυβέρνησης, εάν δεν το πράξει το λόγο θα πρέπει να έχει ο πρωθυπουργός. 
Στον «κύριο» Φίλη δηλώνουμε ότι ο καθολικός αγώνας για την δικαίωση των Ελλήνων του Πόντου θα συνεχιστεί μέχρι ολοκλήρωσής του.  
                                                                                        Ο Επικεφαλής της Παράταξης 
                                                                                          ΠΕΛΛΑ  δήμος για όλους  
                                                                                           Στάθης Καστερίδης

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Στάθη. Είσαι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ανόητα αφελής και αισιόδοξος πρέπει να ειναι ο παραπάνω θαυμαστής του Καστεριδη,όταν πιστεύει ότι και θα υπάρχει πολιτικά μέχρι τις επόμενες δημοτικές και ότι θα εκλεγεί δήμαρχος;;Είπαμε να είμαστε αισιόδοξοι αλλαεσυ φίλε το παραχ@@@σες..

      Διαγραφή
  2. Θα έπρεπε να δούμε περισσότερα σχόλια για το περιεχόμενο. Πάντως η προσπάθεια του είναι αξιόλογη. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι εκπρόσωποι παρατάξεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή