Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ερντογάν: Ο Πούτιν δεν μου απαντά στο τηλέφωνο



Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ - Δηλώνει πρόθυμος να τείνει χείρα φιλίας στον Πούτιν - «Αν γνωρίζαμε ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό θα δρούσαμε διαφορετικά», ισχυρίστηκε
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ισχυρίζεται ότι η Τουρκία δεν έχει καλέσει το Κρεμλίνο για να απολογηθεί σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τύπου Su-24.



Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Ρώσου ομολόγου του, υποστηρίζοντας ότι ο Πούτιν είναι εκείνος που δεν απαντά στις κλήσεις του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό δίκτυο France24 ο Ερντογάν δήλωσε: «Κάλεσα τον κ. Πούτιν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιστρέψει την κλήση μου».

Βέβαια, νωρίτερα τόνιζε πως δεν υπάρχει λόγος η Άγκυρα να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αν υπάρχει μία πλευρά που πρέπει να απολογηθεί, δεν είμαστε εμείς. Εκείνοι που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μου πρέπει να απολογηθούν. Οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις, απλώς εκτέλεσαν το καθήκον τους, το οποίο αφορά στην απάντηση των παραβιάσεων των κανόνων. Πιστεύω πως αυτή είναι η ουσία».

Παρά τις… αναπάντητες κλήσεις, ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την πρόθεσή του να τείνει χείρα φιλίας στον Πούτιν, ενώ τόνισε πως αν η Άγκυρα γνώριζε ότι το αεροσκάφος ήταν ρωσικό «θα δρούσε διαφορετικά».

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι η Τουρκία συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αγοράζοντας πετρέλαιο από την τρομοκρατική οργάνωση, ο Ερντογάν απάντησε πως «όποιος τους κατηγορεί θα πρέπει να ντρέπεται. Εχουμε την τιμή μας».

Όσο για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας υποστήριξε ότι η Ρωσία και το Ιράν δεν ασκούν επίθεση κατά του ΙΚ και ότι «μόνο η συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ φέρει αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε δε, ότι η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ προχωρά στο κλείσιμο των συνόρων Συρίας - Τουρκίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου