Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμος Σκύδρας στο πλευρό των κατοίκων της Νέας Ζωής



Με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Νέας Ζωής που το πρωί της Δευτέρας 9/11/2015 διαδήλωσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, ειρηνικά, στην είσοδο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στην περιοχή Άσπρο Κεφάλι Έδεσσας, που συνορεύει με τον οικισμό της Νέας Ζωής, συντάχθηκε κι έδωσε το «παρών» η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Αντιδήμαρχος Μαρία Γιακαμόζη Δημοτικοί – Τοπικοί Σύμβουλοι κ.α.

Οι κάτοικοι διαμήνυσαν ότι στην περίπτωση που εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων της περιοχής και γενικότερα του περιβάλλοντος από τον προαναφερόμενο Χ.Υ.Τ.Α., θα οξύνουν τον αγώνα και θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τ΄αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής της(3/11/2015) για το θέμα αυτό στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.). Ο Σύνδεσμος δεσμεύθηκε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου μετά την επιστημονική έρευνα και μελέτη να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις.
Στην πρόταση του κατοίκου της Νέας Ζωής Αντώνη Ξυλουργίδη το πρόβλημα να τεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δήμαρχος απάντησε θετικά με την προϋπόθεση της εξασφάλισης της συμμετοχής στη συνεδρίαση εκπροσώπων του Φο.Σ.Δ.Α. και της Αναδόχου Εταιρείας που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α., ώστε να επισπευστεί η άμεση και δραστική λύση του προβλήματος.

1 σχόλιο:

  1. Μακροχρόνια και έντονα τα προβλήματα που δημιουργεί η κοστοβόρα διαχείριση του ιδιώτη, δώστε το επιτέλους στο ΦΟΣΔΑ να βάλει 10 υπαλλήλους να το λειτουργήσει (Γιαννιτσα).
    κύριε Σηφάκη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΜΕ?
    Πολύ δούλεμα τρώτε εκεί στη ν.Ζωή και γίνετσε συνυπεύθυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή