Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Καρτέλ πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Μακεδονία ψάχνει ο εισαγγελέας.



Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας για τις εναρμονισμένες πρακτικές πώλησης αγροτικών προϊόντων. Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία για την ύπαρξη καρτέλ σχετικά με τις τιμές που αγοράζουν οι αγρότες από εμπόρους, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα τελευταία δύο χρόνια.
Η έρευνα ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για να διακριβωθεί αν παραβιάζεται ο ειδικός νόμους 3959/11, με βάση τη σχετική συνθήκη της ΕΟΚ. Ο κ.
Τσόγκας ζητεί να γίνει διασταυρωτικός έλεγχος σε τιμολόγια αγοράς για να διαφανεί ποιες είναι οι τιμές που αγοράζουν οι αγρότες από τους εμπόρους. Και να ληφθούν καταθέσεις από παραγωγούς.
Αν οι τιμές είναι οι ίδιες αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός και οι αγρότες δεν έχουν δικαίωμα επιλογής, επισημαίνει δικαστική πηγή. Η εισαγγελική έρευνα στρέφεται σε επιχειρήσεις εμπορίας αγροτικών προϊόντων που σχετίζονται με καλλιέργειες βαμβακιού, σιταριού, ρυζιού και λαδιού, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου