Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ανοιξε η όρεξη του Τσίπρα με τη διάλυση της ΝΔ.Φέρνει κι άλλα μέτρα.



Λίστα με 10 ως 15 δράσεις που πρέπει να έχουν υλοποιηθεί ως τις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να λάβει η κυβέρνηση την υποδόση του 1 δισ. ευρώ παρέδωσαν στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι εκπρόσωποι των δανειστών φεύγοντας από την Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως σε αυτήν δεν περιλαμβάνονται πολύ δύσκολα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, η φορολόγηση των ενοικίων και του εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, αφού σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση
εξασφάλισε τη μη εφαρμογή των πλέον δύσκολων μέτρων.

Ωστόσο και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο “πακέτο” δεν είναι χωρίς δυσκολία, αναφέρει το ρεπορτάζ που αποκαλύπτει ποιες είναι αυτές:

1. Οι παρεμβάσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τον Δεκέμβριο.

2. Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων.


3. Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.


4. Το ζήτημα των δημοπρασιών ηλεκτρικής ισχύος (ΝΟΜΕ), μέσω των οποίων η ΔΕΗ θα πρέπει να μειώσει το μερίδιό της στη λιανική και χονδρική αγορά κατά 25% μέχρι το 2018 και κατά 50% μέχρι το 2020.

5. Η ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.

6. Η δημιουργία της ομάδας δράσης που θα αναλάβει να διαμορφώσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

7. Η δημιουργία της νέας γραμματείας εσόδων που θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη.

8. Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.

9. Η προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.

10. Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ μέσω των δύο εργαλειοθηκών του για τις αγορές προϊόντων. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δύσκολα θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου